31 iulie 2009

2 mai si Vama

ziarele de scandal vuiesc.
Un om , persoana publica, dupa toate aparentele simpatic (nu-l cunosc decat din vedere) impreuna cu copilul si sotia lui au facut plaja in Vama . Nud, asa cum ar trebui sa fie in Vama si 2 Mai, pentru cunoscatori.

O mica istorie, pentru cine nu e in tema:
Plaja mica din 2 Mai si mai tarziu plaja din Vama au fost plaje de nudism de cand ma stiu.
Dupa pierderea Balcicului, intelectualimea romaneasca s-a retras mai la nord, in 2 Mai.
Unii faceau nudism, altii nu.
Asa ca plajele s-au separat. Nudistii riscau destul de mult, mereu venea soldatul pe-acolo...samd samd, dar persoanele care frecventau acea plaja erau dintre cele mai educate , civilizate si cultivate. Adica: Nina Cassian, Radu Tudoran, Myriam Marbe...o multime de actori, etc etc etc.
Nudismul reprezenta mai mult decat legatura cu natura, era o forma de fronda necesara.
Anii au trecut, iar dupa 90 2 maiul s-a cam nasolit. Multi au migrat in Vama. Era f cool in vama, nu erau baruri, nu constructii, numa plaja si o mana de oameni f f simpatici.
Dupa invazia manelistilor in Vama ne-am mutat si noi la loc in 2 Mai.
dar supriza...plaja de nudisti, cea mai mica si amarata, s-a umplut de imbracati. In septembrie e mai bine, da in iunie nu prea....asta e.

Acuma, toata lumea imi sare in cap ca-mi expun copiii pedofililor etc etc etc.
Supriza: perversii umbla mult mai degraba pe plajele de imbracati decat la nudisti.
iar eu daca observ ceva dubios, plec pur si simplu, nu le pun slip si consider ca "m-am scos".
Mie mi se pare mult mai aiurea sa porti un tanga minuscul si doua triunghiulete decat sa stai in pielea goala, si va spun si de ce: pentru ca in contextul plajei de nudisti, a te imbraca pune mult mai mult accent pe corp decat a sta cum te-a lasat Dumnezeu.
Precum si a te afisa in pielea goala la concert e imoral.

Asa ca...sa vedem, cu ce a gresit Mircea Toma?

Cu nimic! S-a dus impreuna cu familia la plaja de nudisti. Iar asa zisii ziaristi, care nu-s in stare sa scrie nici 2 fraze sunt imorali, pentru ca ma indoiesc ca au stat in pielea goala sa faca acele poze.....


Mara , help :D

14 comentarii:

  1. hai, mai Sabina...

    P.S. La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  2. Irina, multumesc frumos, esti prima, ca mai am pana luni 3 zile de 29
    :D

    RăspundețiȘtergere
  3. :)))))))))
    Ce sa spun, daca esti persoana publica nu-i voie sa te simti bine, or what? :D Go, Mircea Tomaaa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Unde sunt domle toti pudicii astia cand la tv se dau desenele animate in care printesa ii arata porcarului tzatzele si pasarica?!
    In Germania nudismul se practica la scara larga sub numele de "Frei Körper Kultur" si nu se mai fasoleste nimeni. Nu mai leashina nimeni, nu mai sta nimeni cu otetul aromat sub nas.

    ... Niste oameni asa cum i-a lasat Dumnezeu cu mentiunea ca ea gravida este foarte frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ralu, Papa, poate aia de comenteaza pe cancan sunt aceiasi cu batatorii de copii de pe hotnews :)))))))))

    cu alte cuvinte, sifonatul si virulenta sunt sporturi nationale....
    eu tot mai sper, vorba Alinei downunder, ca o sa-i relaxam un pic pe ceilalti prin puterea exemplului.

    (vorbea una ipocrita care face crize de nervi , LOL )

    RăspundețiȘtergere
  6. Sabina, tu de cînd citeşti porcării ca Cancanul?
    Mi-e silă de astfel de ziare, care să se straduiască să aducă ceva folositor, să caute să educe, caută doar senzaţionalul, prezentat cu prost gust.
    Din păcate, majoritatea oamenilor sunt mai interesaţi de posibilitatea vederii puţei d-lui Toma, decît de pildă, colectarea selectivă a deşeurilor...

    RăspundețiȘtergere
  7. ai, mai, sabina, cum vine asta "asa cum ne-a lasat Dumnezeu"? pai, atunci mami si tati fac copii de fata cu ceilalti plozi, ca asa ne-a lasat Dumnezeu?!

    decenta nu e tot de la Doamne-Doamne? :) de acord ca ziaristii sunt o specie infecta care cauta subiecte hot cu orice chip, dar nu inseamna ca trebuie sa fim flower-power acum, ca da mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ileana, pai nuditatea e aiurea abia "after" :)
    nu trebuie sa fie nimeni flower power, dar cine opteaza pt asta nu trebuie condamnat, cata vreme o face intr-un anumit context , asta-i tot.

    RăspundețiȘtergere
  9. hmm, aici cred ca depinde si de mediul din care te tragi... iar tu ai enumerat acolo persoane care se "invart" intr-un mediu, mai exact cel artistic... eu una nu as merge nici moarta la nudisti, cu atat mai putin cu copiii, dar asta nu inseamna ca ii judec pe cei care o fac... si nu are legatura cu prejudecati sau cu modul in care am fost crescuta...

    RăspundețiȘtergere
  10. acum am vazut si eu, ca am comentat fara sa ma uit mai intai... pentru mine, si aici subliniez asta, ca nu vreau sa creez o disputa aici: deci pentru mine, ceea ce am vazut mi se pare dezgustator. si punct. mai bine imi stapaneam curiozitatea :(

    RăspundețiȘtergere
  11. pai Bogdana, in ziar e absolut nasol, bineinteles, eu nu pot sa ma uit nici la standul cu reviste gen playboy, ma dezgusta....pt ca e vorba despre a denatura semnificatia corpul;i uman, si in cazul cancanului si in al revistelor, e vorba doar despre a vinde....ceea ce e , intradevar, dezgustator.

    RăspundețiȘtergere
  12. sabina, acum am vazut postarea asta. nu stiu daca ai scris-o inaintea mea (am scris despre acelasi subiect in aceeasi zi), dar, repet, articolul meu nu a fost o reactie la articolul tau. desi pare incredibil, dar am scris despre acelasi lucru, in acelasi timp.

    sunt prea directa ca sa nu o spun direct, daca aveam ceva de comentat. stii foarte bine :D

    RăspundețiȘtergere
  13. am vazut, m-am gandit ca poate fi o reactie, dar mi-am dat seama in fractiuni de secunda ca nu a fost, stai linistita, as fi zis ceva daca consideram ca e vreo nustiuce la mijloc;-))))

    RăspundețiȘtergere