De ce nu ii asa pe parinti sa stea cu cei mici la terapie intensiva?
Din pur sadism? nu am gasit niciun motiv rational, sterilizare se poate face bine merci cu parintii samd samd.
Exista vreo lege in sensul asta?
Daca da, cum se poate schimba?
PS Nepotica merge spre bine. Doar ca a fost catalogata drept "ingrozitoare" de catre anestezista. E inadmisibil, se pare, ca un copil de 2 ani sa ceara la mama lui.
da, da, in Romania, secolul 21.
bună , este foarte neplăcut ce se intampla in familia ta.
RăspundețiȘtergereAs vres sa te intreb ceva.
Din ce cauza o fetita de numai 2 anisori are apendicele perforat?
Am si eu 2 fetite de 2 si 4 ani as fii ingrozita sa peteasca asa ceva!
Si o nepoata de-a mea tot pe la 3 ani a avut apencicele perforat. Acum are 14 ani si e ok.
Multa sanatate pentru nepoata ta!
pai nu stim, cica se poate intampla la orice varsta chestia asta:(, nu e o regula.
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fim atenti la durerile de burtica si la semne asemenatoare, greata, vrasaturi, diaree sau constipatie , mers la analize si daca sunt ciudate obligatoriu consult chirurgical.
Multa sanatate nepotelei tale! Offf, ca tocmai ma intrebam pt. fetita mea (3 ani jumate) daca e posibil sa aiba apendicita la varsta asta. Ca se mai vaita de dureri de burtica, iar eu suspectez totusi ca sunt capricii ... insa nu vreau nici sa gresesc si sa nu o bag in seama.
RăspundețiȘtergereIar aici (It) ii lasa pe parinti la terapie intensiva, in afara de schimbul de tura la h14,00 si 20,00 pt ca atunci dau si raportul pt. fiecare copil in parte, cum s-a comportat, ce tratamente i-au facut. Si pt. privacy nu lasa si parintii. In rest, e liber, mama si tata. IAr restul vizitatorilor, prin geam, dupa un anumit program. E aiurea, un copil de 2 ani sa nu o aiba alaturi pe mama lui ...
Si da, se sterilizeaza ff bine la intrare (parintii), dupa regului ff stricte, au camasi din alea de unica folosinta si masti la gura (daca e cazul).
RăspundețiȘtergerementalitati invechite. am patit si eu asa cu bebele la fiecare operatie in spital de stat. il tineau la terapie intensiva, legat de pat sa nu se rostogoleasca, n-avea voie sa bea, sa manance cu zilele, si eu nu aveam voie sa intru decat jumatate de ora maxim, cand aveau ei ora de vizita, cred ca il tineau cam sedat tot timpul, sa nu le faca probleme, sa nu traga furtunasele pe care le avea pe el, daca nu avea cine sa-l supravegheze.
RăspundețiȘtergerein schimb, la particular, m-au bagat la terapie intensiva de cum l-au scos din operatie, am stat langa el cand s-a trezit, l-am mangaiat, mi-au dat voie sa-i dau sa suga, sa se linisteasca. aa, si n-au dat ochii peste cap ca la stat, ca de ce-i dau sa suga la 11 luni, ca e apa chioara, ba chiar m-au felicitat ca inca alaptez la un an si ceva cat avea cand l-am operat la particular. deci se poate si pe la noi, poate vreodata se va schimba si atitudinea celor din spitalele de stat
multa sanatate nepoatei, sa scape repede de acolo
In primul rand, multa sanatate micutei si o sedere cat mai scurta in spital...
RăspundețiȘtergereIn al doilea rand, stiu ca intrebarea ta e - probabil - retorica.. Cate lucruri (mai) functioneaza normal in spitalele noastre? Sa nu uitam ca traim intr-o tara in care, cu rare exceptii, conceptul de "atasament copil-mama" nu exista, SISTEMUL considerand ca ingrijirea si tratamentul medical sunt suficiente, fie ca e vorba de nou-nascuti sau de copii mai maricei.
As spune ca functionarea lucrurilor intr-o asemenea maniera tine de un regulament interior general acceptat al spitalelor, mentinut in vigoare de o mentalitate colectiva invechita, dar adanc inradacinata in practica medicala romanesca. In fond, ce siguranta a bolnavului sa mai existe, atunci cand portarul iti vinde (pe 1 leu) botosei sterili folositi de n ori inainte, cand halatele de unica folosinta sunt date din mana in mana cu lunile, cand mastile sterile lipsesc cu desavarsire, iar femeile de serviciu spala cu aceeasi apa un etaj intreg, si saloane si toalete?!
E mai usor sa tii apartinatorii la distanta invocand pericolele pentru pacient, decat sa asiguri masuri reale de sterilizare a mediului si a persoanelor din interior...
Nu trebuie schimbate legi... doar oameni de conducere si bugete de criza si rusine...
Degetica, daca imi permiti, voi incerca sa raspund eu la intrebarea lui Gaby: initial la nivelul apendicelui are lor un proces inflamator care determina anumite semne si simptome: dureri de burtica, dar mai ales durere in partea dreapta, dificultate de a ridica piciorusul la 90 de grade, greata, varsaturi, etc. Daca este un copilas mai rezistent sau daca durerile pe care le exprima sunt ignorate (nu din rea intentie, ci ori pentru a astepta sa se faca dimineata, ori pentru a vedea daca durerea este ceva serios, ori se suspecteaza o indigestie, etc) se ajunge la necroza si perforatie.
RăspundețiȘtergereIn plus, apa calda sau compresele calde accentueaza fenomenul inflamator si derularea rapida a inflamatiei spre necroza si perforatie.
Degetica: revenind la intrebarea ta: asa cum spunea si Carla, se mentin niste regulamente invechite. De ce? Pentru ca regulamentele sunt spre interesul lor, pentru ca medicii si asistentele considera ca "apartinatorii" ii incurca sau ii deranjeaza. Pe de alta parte, dupa ce bolnavul este scos de la ATI si dus in salon se incearca responsabilizarea mamei/sotiei/surorii pentru a prelua din sarcinile asistentei sau infirmierei (mamei i s-a spus de catre o asistenta: "de acum inainte este treaba dumneavoastra sa va ocupati de dansul", referindu-se la tatal meu care tocmai ajunsese in salon dupa o noapte la ATI).
RăspundețiȘtergereEu am observat sa se rezolva foarte multe lucruri initial "imposibile" daca faci valuri si inclin sa folosesc acest comportament, desi il urasc. In locul mamicii, eu as fi facut un scandal monstru de care sa se auda in tot spitalul. Cred ca alta ar fi fost atitudinea. Dar pentru asta trebuie sa nu fi un parinte stresat si ingrijorat pentru viata copilului tau. Si spun asta gandindu-ma ca atunci cand am nascut-o pe Degetzica nu am avut "curajul" sa o cer in salon pentru ca mi s-a spus ca saloanele nu sunt sterile si bebelusii au tot hainute sterilizate. Ce-i drept, hainutele erau bagate la autoclava, dar apoi erau lasate sa zaca pe un culoar pe langa care treceau toate mamicile, plus asistent si medici care numai sterili nu erau. Off, m-am lungit, scuza-ma!
Multa sanatate fetitei si te rog sa ne spui si noua cand ii da voie mamei sa stea langa fetita ei.
Of, Doamne, ce cretinitate! :(
RăspundețiȘtergereSper ca puiul mic e mai bine. Multa sanatate!
da, Sabina, am avut si eu de-a face cu sistemul asta cretin de separare mama-copil la Gr Alexandrescu. Acum vreo 2 ani, cand Maria facea crize urate de epilepsie, am ajuns prima data la Grigore, pt ca era aproape de casa, si dupa groaza convulsiilor care nu se mai terminau, a urmat groaza de a nu o mai vedea deloc pe Maria...am dormit cu cosmaruri, ma sculam, plangeam, iar adormeam, si tot asa... mai ales ca are handicap sever, nu o intelege nimeni daca cere ceva, daca ii e foame, daca vrea la toaleta...iti dai seama...mi s-a spus si mie "au asistentele grija"...CIUCIU, scuze de formula, dar exact asta imi vine sa zic. Ma rog si acum la Dumnezeu sa nu mai ajungem pe acolo!!!
RăspundețiȘtergeresanatate nepoticii tale si vremuri mai bune pt toti copilasii.
Ooo, doamne! Eu, vorba Mariei, as fi facut un scandal monstru, sa ma stie tot spitalul. Nu as fi lasat nici cum fetita singura acolo, evident ca nu exista o baza legala pentru asta. Doamne ce oameni sunt prin spitale! Sa le fie lor bine, nu se gandesc deloc ca un copil de 2 ani mai ales in astfel de moment are nevoie de mamica.
RăspundețiȘtergereOfff, multa sanatate!!
credeti-ma ca a facut ditmai scandalul
RăspundețiȘtergere:((
Sanatate multa!!! in rest...stupizenii tipice...
RăspundețiȘtergereSanatate multa Theei! iar Alinei putere si nervi de otel! va imbratisez
RăspundețiȘtergereinteleg perfect indignarea si amaraciunea..am fost si eu cu copilul la 10 luni la spital, din fericire am stat cu el si tot se purtau urat asistentele..imi povestea o prietena din Sibiu care a avut probleme cu fetita si a cotizat ca sa o lase cu ea in spital niste scene de groaza cu copii mici fara parinti, legati de pat si care urlau ingrozitor, a zis ca i-a visat mult timp pe acesti copii dupa ce a plecat de acolo...imi vine sa plang numai cand ma gandesc..ce inima poti sa ai ca medic sa nu permiti unui parinte sa aiba grija de copilul lui, sa il traumatizezi psihic doar ca sa iti fie tie mai lejer, practica asta tine de evul mediu..as sustine cu tot sufletul un proiect de lege sau ceva care sa le interzica cu desavarsire acest lucru acestor oameni care NU AU SUFLET!!!!
RăspundețiȘtergereAna
Mai inati multa sanatate! sa va faceti repede bine!
RăspundețiȘtergerela ce spital ati operat-o pe micuta?
de regula eu sunt scarbita de tot sitemul medical de stat, dar am avut inainte de craciun o experienta foarte placuta cand am fost cu cel mic in spital, la IOMC (spitalul din tei. nu am ctizat nimic, si nici nu am simtit ca ar astepta cineva asta...
si am putut sa stau cu el si la Terapie intensiva, si nu eram singura mamica...