25 noiembrie 2012

treizecisinoua. celsius.

Una face febra, altul miorlaie nonstop dupa : desene, jocuri la telefon sau jocuri la laptop, toate cu asistenta materna, cred ca la un moment dat se vor strica toate misterios, alta un pic mai mare mai are putin si explodeaza si si-a pus totul pe hold, chiar daca acum scrie pe blog intr-o galagie infernala , corul nemultumitilor se amplifica, pe diverse tonuri, de la grav la mediu gatuit la supra acut insotit de lacrimi de crocodil, tanguieli (mamaaaaa, mamaaaa, mamaaaaaaaaaaaaaaa) suprapuse cu Mickey Mouse, iar peste toate o voce in „profonde” care incearca sa ne tina pe fiecare in alta camera, fara pic de succes, desigur, suntem, eu si copiii mei, neguvernabili , liberi, rebeli si pretentiosi.

Aseara la 12 noaptea Sofia a avut un puseu de energie si dragoste de mama, vrand sa stea langa mine si sa deseneze. Si-a luat caietul si creioanele speciale, pe care si le-a notat pe foaie procedural si precis. Mi-a ordonat fara prea multe vorbe un culcus pe masura si s-a instalat.
A inceput cu un ochi superb, m-a aratat apoi cum deseneaza copiii de la ea din clasa un ochi, precizand ca ea oricum imi arata varianta ei, care e mult mai buna ca altfel nu poate sa-i iasa, le-a sters la repezeala,
 .... a continuat cu o gura si mai superba si apoi cu din ce in ce mai multe elemente surprinzatoare, pana cand a finalizat rapid portretul mamei ei asa cum o vede ea, in hohote de ras nestapanite care au facut-o sa sughita si apoi sa planga, bineinteles, eu sunt de vina ca a ras atat de tare, hahahahaha, printre picaturi grele si priviri ucigatoare, hahahaaaaa, de Medusa ranita.

Azi dimineata a avut din nou 39.
Acum i-a scazut.
Mai jos: portretul celei mai urate si rele mame din lume.



8 comentarii: