30 decembrie 2015

Minus doi

Era o zi de luni, însorită și friguroasă.
Vestea n-a căzut ca trăznetul, era previzibilă.

Imprevizibil a fost doar ghimpele ascuțit din piept, nestins nici de lacrimi, nici de rațiune.
Apărut aproape de începutul primăverii, prelungit până aproape de finalul toamnei.

O vară prelungită artificial  nu a adus nici un fel de răspunsuri, nici consolare. Doar anestezii temporare cu gust sărat de mare și păduri colorate prin abur  lângă râuri și cascade străine. Oricum ceața asta era prietena mea de peste un an și jumătate.

Așa că nu am înțeles de ce cu cât se făcea mai frig, eram mai vie pe dinăuntru.
Și într-o duminică cu multă ploaie m-am trezit de-a binelea. Am știut ce mi se întâmplase pentru că nu mi-am mai pus lapte în cafea. Fericirea are gust de cafea neagră, dacă nu știați.
Am trăit în felul ăsta cam trei săptâmâni.

A doua oară a fost  tot luni, iar ziua înnorată nu părea prea rece.
Vestea nu a căzut ca trăznetul, era din nou previzibilă.
Ghimpele s-a înfipt și mai adânc în miezul inimii.
A urmat o toamnă  ireal de frumoasă din care nu am înțeles nimic. Rațiunea plecase un pic la plimbare și pulsul se tot ridica.

Cafeaua a rămas neagră. Și nu eram singură cu ghimpele, creștea de la suflet la suflet până ce i-a năpădit pe toți din jur. Și atunci s-a întâmplat miracolul. Fiecare respirație i-a topit atacul violent și a lăsat durerea caldă și înțelegătoare, îndreptată spre a trăi de-adevăratelea.



2015: minus 2.



© Sabina Ulubeanu 2015









21 de comentarii:

  1. Interesant, mai multe detalii am aflat si aici https://biovitamina.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. Alexandru Gheorghe12 septembrie 2017 la 01:06

    Curand se fac 2 ani de la acest articol. Am putea foarte bine spune ca acel ghimpe a omorat inima Sabinei Ulubeanu. Unde a fost Sabina in tot acest timp si unde se afla ea acum? Vom mai avea privilegiul sa mai citim in curand vreun articol?

    RăspundețiȘtergere

  3. The best household services from cleaning to homes, apartments and villas, cleaning boards and carpets in Dammam and Al-Khobar and Qatif There is also a special section for sanitation work and sewage drainage in Dammam and Qatif and Al-Khobar with the solution in the best ideal way and isolation of surfaces and tanks and detection of water leaks and pest control and spraying pesticides in Dammam and Khobar and Qatif and all cities in the eastern region.

    شركة تنظيف فلل شقق مجالس سجاد بالدمام والخبر
    شركة تسليك مجاري بالقطيف وشفط بيارات
    شركة تنظيف ببقيق
    شركة تسليك مجاري بالدمام والخبر

    Sewerage wiring company in Dammam, Khobar, Qatif and Al-Ahsa at the best and cheapest prices 0556959823

    شركة تسليك مجارى بالقطيف
    شركة تسليك مجارى بالدمام
    شركة تسليك مجارى بالاحساء


    RăspundețiȘtergere
  4. Cum am reușit să mă stabilesc cu soțul meu cu ajutorul d-lui Ajayi casterul vrăjitor, am 47 de ani cu trei copii, într-o dimineață acum aproximativ 8 luni, soțul meu tocmai s-a trezit din pat și următorul lucru a spus că a fost că ar trebui să divorțăm că nu mai este interesat de căsătoria noastră, acele cuvinte m-au echilibrat și aproape că am leșinat, am pledat cu el și am întrebat ce nu a mers, dar a refuzat să spună ceva, în aceeași lună a părăsit casa și m-a lăsat în pace cu copiii și să fiu sincer nu mi-a fost ușor, chiar i-a spus surorii sale să mă ajute să-l rog să mă ierte dacă l-am greșit fără să știe și toate pledoariile cad pe o ureche surdă. Am căutat ajutor de pe o platformă diferită, dar toate nu au reușit până când am citit un articol despre un om spiritual, un caster vrăjitor, numit Dr. Ajayi, i-am explicat problema mea și mi-a spus să ofer câteva informații pe care i le-am dat, mi-a spus că soțul nu se află în spiritul său potrivit, că este manipulat de o altă femeie, de aceea este în căutarea divorțului, dar mi-a spus să nu mă îngrijorez că peste trei zile toate grijile mele vor fi terminate și spre marea mea surpriză după vraja a fost aruncată de Marele Dr Ajayi, soțul meu a sunat că se îndreaptă înapoi acasă și chiar m-a întrebat cât timp a fost departe de casă, sunt foarte fericit că mariajul meu este salvat de marele vraci caster numit Dr. Ajayi, divorțul nu se întâmplă niciodată, am primit o promoție la locul de muncă, totul din viața mea se îndreaptă spre bine, iar marele vrajitor, Dr. Ajayi, trebuie să mulțumesc pentru toate acestea. Dacă aveți o problemă conjugală, dacă sunteți în căutarea fructelor pântecelui, dacă doriți să vă întoarceți fostul iubit, dacă doriți numere norocoase pentru loterie, dacă aveți nevoie de o vrajă de protecție, vraja pentru bogății etc ... Sunteți liber să-l contactați pe dr. Ajayi pentru orice fel de lucrare de vrajă și veți fi pentru totdeauna minunat pentru că toate dorințele inimii dvs. vor fi îndeplinite. Îl puteți contacta pe e-mail: drajayi1990@gmail.com sau Whatsapp +2347084887094.

    RăspundețiȘtergere
  5. Natural Remedies for Emphysema offer people an alternative to traditional medicine and can be used for easy breathing, and Emphysema Treatment Natural. A balanced diet can help people with emphysema by improving lung function Best Natural Cure for Emphysema. Type of diet boosts a person’s energy and helps Natural Treatment for Emphysema when combined with exercise.

    RăspundețiȘtergere
  6. Îmi place această imagine. Puteți distribui această imagine pe instagram și cumpărați like-uri instagram de aici https://viplikes.ro

    RăspundețiȘtergere
  7. Excellent post but I was wanting to know if you could write a little more on this subject? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more. Many thanks!

    야설
    휴게텔
    외국인출장
    스포츠마사지
    카지노사이트

    RăspundețiȘtergere
  8. Great blog! I am loving it!! Will come back again. 토토

    RăspundețiȘtergere
  9. Thank you for posting such a great article! It contains wonderful and helpful posts. Keep up the good work.

    스포츠토토

    RăspundețiȘtergere
  10. at some point you will suddenly change your stance on horse racing.온라인 경마 사이트

    RăspundețiȘtergere