7 februarie 2010

mesajul din sticla

Lena mi-a lasat un offline prin care ma roaga sa scriu si eu un mesaj intr-o sticla

Foarte grea alegere. Cred ca as scrie un truism banal , apoi as compune o mica linie melodica pe un portativ trasat la repezeala. Ca o semnatura. As incerca sa fie foarte frumoasa mica melodie. Stranie, dar frumoasa. Si trista. As mai scrie si cine sunt, tara si data.

Sa vedem acuma cum stam cu truismul banal.

M-as gandi ca orice a gasit sticla va considera ca e un fel de semn. Asa ca as scrie poate ceva despre iubire, sau despre increderea in propria persoana. Cred ca ar trebui sa fiu intr-o stare deosebita in momentul respectiv. Da, mi-am dat seama. Mai intai as scrie melodia, abia apoi cuvintele. Starea deosebita nu mi-o poate da nimic din exterior. Ci doar muzica din mine.


Mi-ar placea tare mult sa stiu ce-ar scrie Madelin pe bucatica de hartie dinauntrul unei sticle.
Dar toata lumea e binevenita, mie mi-a placut ideea:)

2 comentarii:

  1. pe-o insula cu cinspe suflete si-o mana de palmieri pe-a carei mal sudic ti-ar naufragia sticluta, trei sferturi dintre ei ar crede ca-i scrisa de vreun martian...dintre cele trei sferturi, unul singur ar stii ce-i ala martian, fireste el fiind si cel care va lansa acest zvon. Celalalt sfert, mai plimbat prin lume ( ori prin imprejurimi insulare ) si-ar da seama ca-i vorba de-un cod, poate morse ori poate altfel de animale marine intalnite rar in departarile valurilor. Unul singur dintre ei ar stii sigur ca-i vorba de note muzicale. Mai mult, cunoscandu-le le-ar si putea interpreta. cu simt artistic si mult suflet si-ar da seama din prima clipa de ceea ce ai vrut sa spui, sa transmiti, sa lasi ca ultima suflare. Ar stii tot. Dar n-ar scoate o vorba, n sunet caci ceilalti oricum n-ar intelege, n-ar stii ce-i aia cantec, vers, mesaj ori si mai si, ar tine-ntr'insul tocmai fiindca-i mut, singurul mut dintre cei cinspe..:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mesajul din sticla de astazi, ca metafora, e probabil ca va trece neobservat.
    E nevoie de sensibilitate, de ochi si de urechi plus disponibilitate din partea destinatarului.
    Cu multa usurinta, insa, va fi observat mesajul de pe sticla, eticheta in sine, cea cautata de consumator.
    Deci, recomandarea mea este sa scrii mesajul pe o sticla, pe care sa o bagi in alta sticla (de data asta transparenta) pentru a putea fi observata si eticheta si a putea transmite si mesajul.

    Succes, Sabina!

    RăspundețiȘtergere