27 decembrie 2010

mdaa

"Mama, n-o sa mai fii niciodata asa frumoasa cum erai cand aveam eu 4 ani...."

Ce sa ma intristeze mai tare? Adevarul sau faptul ca si-a cam dat seama cum e cu viata asta?

15 comentarii:

  1. acuma, ca-s in pasa cinica, eu as zice ca trebuie ignorata. sincer, pentru ca am invatat de la fii-mea ca de multe ori copiii nici nu stiu ce spun. sau daca stiu uneori nu stiu sa se exprime in asa fel incat sa sa faca intelesi.

    stiu ca e mai mare sofia, dar de data asta ignora ce a spus. si in nici un caz nu si-a dat seama cum e cu viata asta. aici ar trebui sa te trag pe tine de urechi, ca ai spus o prostie mai mare decat tine :)

    hai la multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  2. :) din pacate ea a trebuit sa invete ce si cum oprin fota imprejurarilor, in ultimul an practicnu a avut mama.

    si nu m-a intritatr degeaba, ca as fi ignorat=o cu gratioe daca nu imi detalia:
    n=o sa mai ai niciodata aceeasi culoare la par,nici nu aveai par alb, erai slaba, atunci nu aveai fata umflata, nu aveai deloc riduri haha:)
    S-a dat seama demult ca imbatranim si ca e ireversibil, dar acuma e probabil f f speriata. ce fetita de 8 ani n-ar fi?

    RăspundețiȘtergere
  3. pai si nu i-ai explicat ce a dus la anumite schimbari? plus de asta, la tine toate schimbarile sunt datorate tratamentelor, iar asta trebuie sa ii fie foarte clar si foarte bine explicat.

    si nu, iar gresesti, a avut mama, pentru ca nu te-ai teleportat un an pe luna. ai fost acolo, chiar daca nu ai fost mereu langa ea, si s-a ocupat altcineva de anumite activitati. pana la urma e importanta si simpla ta prezenta fizica, chiar daca nu te implici in diverse activitati, sa stii.

    si tocmai, daca tu crezi ca e speriata de schimbarile astea, stai de vorba cu ea, explica-i-le si daca nu crezi ca poti face fata, sau nu i le poti explica pe limba ei, du-te cu ea la un psiholog. nu e nimic degradant, sau nici macar un gest disperat. un psiholog te va ajuta sa o faci s ainteleaga mai usor schimbarile si sa le accepte mai ales. ca eu cred ca aici e vorba de faptul ca nu le accepta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. cred ca o sa ne ducem amandoua, vb serios....

    RăspundețiȘtergere
  6. pai foarte bine. eu merg si din ianuarie o iau si pe demoazela cu mine ca si ea are issues de rezolvat :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. daca ai pe cineva misto zi si mie pe mail.

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga mea, eu te-as intreba altceva: pe ce ton ti-a zis asta :)? nu glumesc, poate nu e asa grav cum o percepi tu, si uite o chestie, la 4 ani erai si tu mai tanara:)...adica eu n-as lega-o neaparat de boala ta, nu stiu daca ma fac inteleasa.
    Poate ea te vedea altcumva, sa nu uitam ca si ele cresc, incep sa perceapa lumea cu alti ochi.
    Daca imi dai mai multe detalii, stii tu "tonul face muzica" iti mai spun la ce ma mai gandesc referitor la asta.
    te pup :)

    RăspundețiȘtergere
  9. @Degetica, de mult vreau sa iti povestesc ceva, dar as prefera pe mail, sa razi doar tu de mine, nu toata blogosfera;) Daca esti de acord, adresa mea e axente4s@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  10. Lena, pe ton de mare regret si in contextul ca ce frumoasa e ea;) si cum acum 4 ani aveam amandoua aceeasi culoare de par si daca puneam firele unul langa altul nu le deosebeam, si ca m-am facut urata de la pastile (si n-are nicio jena sa zica urata :D)

    eu vad asta ca o problema mai profunda, din cazua a ce am patit ea nu se mai poate identifica cu mine, si e prea mica sa fie singurica....
    Dintotdeauna a zis lucrurile cu un scop mai adanc, inca de la micile si naivele machiavelsime ale primelor cuvinte.

    Aurelia, dat mail

    RăspundețiȘtergere
  11. la 4 ani, Raluca a descoperit ca mama face riduri. I-a zis ca s-a facut urata, ma rog, nu mai tin minte cuvintele exacte dar... cred ca toti copiii percep trasformarile astea.

    RăspundețiȘtergere
  12. Oh, inteleg la ce te referi acum...singura chestie intr-adevar mai profunda nu e neaparat aia cu "trecerea timpului",ca "dezamagirea" asta oricum apare la un moment dat la toate fiintele umane muritoare:)) oricum altele nu stiu...ci aia cu "identificarea".
    Aici intr-adevar poate ar fi bine sa vorbesti cu cineva de specialitate, care sa "desluseasca" itele situatiei putin diferite in care va gasiti acum din "cauza pastilelor" ca sa o citez(e o inteleapta ca si mamica ei).
    Cat despre urata...eu desi nu sunt psiholog, nici n-am pretentia, cred ca ea de fapt se refera la "uratenia" aia de boala, of :) I think?!

    Cu ocazia asta descoperii(conjugat la perfectul simplu) ca "urat" in romaneste vine de la ceva ce "uram", "a uri(cu i din i)", ce interesant(nu ca in engleza, "ugly" and "hate")!
    Draga mea te imbratisez si pregateste-te, vor mai veni intrebari, constatari, revelatii :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Cum esti Sabina?!

    multe ganduri bune si multa putere trimitem catre tine!

    RăspundețiȘtergere
  14. Of, ce punct nevralgic ai atins aici!! Eu ma simt oricum batrana si oribila, dar hai sa incercam sa compensam prin frumusetea sufletului, prin zambet si caldura si iubire fata de piticeii nostri, poate reusim!
    Eu cred ca la Sofia se manifesta doar teama ca s-ar putea sa te piarda, teama de schimbari ireversibile... Eu in locul tau as incerca sa vorbesc cu ea pe tema asta, sa-i explic ca o boala transforma un om, dar cand ne vindecam si ne revenim si cu moralul, ne recapatam si stralucirea! Si i-as spune ca adevarata frumusete vine dinauntru si e reprezentata de iubirea nemuritoare pe care o mama i-o poarta copilului ei. Chestii din astea i-as spune...
    Te imbratisez cu mult drag!!

    RăspundețiȘtergere
  15. As dori sa facem schimb de linkuri, eu pot adauga linkul dvs. in 2 bloguri:

    http://photography000.blogspot.com
    http://songsoftoday.wordpress.com

    Rugamintea mea este sa adaugati in blogul dvs urmatoarele date:

    Nume: Firma web design
    Link: http://e-rom.ro

    Daca sunteti de acord cu acest mic parteneriat va rog sa ma contactati
    la webmaster@e-rom.ro


    Mario B

    RăspundețiȘtergere