6 ianuarie 2011

better

Si fizic, desi iar sunt o gogoasa infuriata la obrajori, dar si psihic.
De ce?
Pai fimea, ieri, dupa o incantatie de juma de ora ca sunt o rea si o urata , a acceptat sa-i pun o intrebare.
Ce ai face daca ar veni un copil la tine sa spuna ca mama ta e o rea si o urata?

Raspuns: nu vreti sa stiti ce i-ar face nefericitului care ar scoate pe gura asa ceva, asa ca nu-l reproduc exact :D

Dupa care: eu iti zic asta daca ma simt suparata, nu pentru ca nu te iubesc. Eu nu cred ca esti urata si rea de-adevaratelea, doar ca asa vad eu cand nu-mi convine ceva.

Ce sa mai spun..le doresc multora capacitatea de autoanaliza a unui copil de 8 ani :)
Autocenzura in societate probabil ca o sa-i vina de la sine....sper!

13 comentarii:

  1. e bine ca esti mai bine.
    in privinta Sofiei ... multumesc de avertizare, sunt convinsa ca exact acelasi tratament ma asteapta si pe mine din partea Annei. deja ne antrenam cu "i don't like you anymore!" si "you're naughty, Mum!". :(

    RăspundețiȘtergere
  2. alina...si Gh incepe sa se ia dupa ea, deci astept momentu ala, peste vreo 20 de ani, cand fetele isi dau seama ca mamele lor nu sunt chiar asa nasoale pana la urma...:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Offf, viata grea de mama! Si eu am impresia ca-mi spune asta atunci cand ma loveste sau imi trage un cap in gura de vad stele verzi si simt sangele tisnind.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca asta cu "reao!" si "urato!", spus asa, incruntat si parca din tot sufletul, e un cliseu. L-am auzit la f multi copii si, evident, si la ai mei. Rayan ma face si batrana pe deasupra :-(!
    Philip e mai "sofisticat", el ma face direct tampita de cele mai multe ori. Cum nu-i fac pe plac numai ce aud :"Tampito!"

    RăspundețiȘtergere
  5. nu stiu de cand a inceput S, dar anna mea, de la 3 ani.Nu reproduc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu doresc sa te iubeasca asa mult incat sa-i fie mila sa fie cruda cu tine. Controlul cel mai bun vine din inima, nu din minte.
    Ane

    RăspundețiȘtergere
  7. Ane, nu o sa ma iubeasca nicioodata asa mult, cu asta m-am consolat deja. Asa il iubeste numa pe tatal ei.

    RăspundețiȘtergere
  8. Fii serioasa, nu poti afirma asa ceva impreuna cu "niciodata".
    Asta se intampla acum (la suprafata doar, sunt sigura) pentru ca tatal lor a petrecut mai mult timp cu copiii decat tu, din cauza problemelor de necontrolat cu sanatatea.Insa totul se va schimba atunci cand viata voastra va intra pe un fagas normal.
    P.S. : daca tati ar fi avut asa de mari probleme si ar fi lipsit asa de mult, sunt sigura ca ar fi auzit chestii mult mai nasoale chiar, dar tu esti "mama".

    RăspundețiȘtergere
  9. Maria, nu e asa, asa a fost dintotdeauna, nu-mi foloseste la nimic sa ma incant cu neadevaruri;)
    Iar iubirea nu o poti comanda, o ai sau nu o ai, imi cunosc fata si stiu sigur ca nu sunt mama pe care si-ar dori-o, nu vrea nici alta, da mi-a zis f clar ca ar vrea sa fiu mai buna, tot eu, dar mai buna.

    Asta-i viata, pot sa stau si-n cap, nu pot sa-i controlez sentimentele. Nu are legatura cu boala mea.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ceva imi scapa , stiu ca nu poate fi este adevarat in sine ce spui, ci asa vezi tu acum realitatea, insa nu stiu exact unde e ceea ce scartaie in mesajul tau.
    Poate vine Ane si intelege, ea se exprima mult mai usor.

    RăspundețiȘtergere
  11. mai, nu scartaie nimic, pur si simplu eu nu sunt chiar asa mama extraordinara, iar ea nu ma iubeste chiar asa de tare, nu se poate lipsi de mine, ok, dar stii tu, dragostea aia nemaipomenita pe care o simti fata de un arinte/bunic whatever nu e asa pasionala fata de mine, ea se steraduieste sa faca the right thing pt ca e f desteapta, dar asa cum zice Ane, din inima, nu ii vine si nici nu cred ca o sa-i vina vreodata.

    nu-mi foloseste la nimic sa nu fiu realista, sunt chestii care o dovedesc, oricum, azi ma simt rau, rau de tot, probabil de aia sinceritatea asta frusta.

    RăspundețiȘtergere
  12. io nu cred ca nu te iubeste mult. eu cred ca ea e un om normal, focusat pe viata ei mai mult decat pe iubirea de parinti. tu iti amintesti, de cand eram copii, ne gandeam noi asa 24 din 24 la parintii nostri? eu ma gandeam la joaca si la prieteni, pe ei ii iubeam.

    in ciuda bolii, eu cred ca esti o mama extraordinara. poate nu in standardele inalte pe care ti le impui singura ca sa te invinovatesti ca nu le atingi, dar esti o mama deosebita. nici nu ai cum altfel, pentru ca esti un om deosebit.

    cumva impartim aceeasi soarta, deci te inteleg mai bine decat iti imaginezi. sufar si eu de vinovatii imense din cauza de boala, dar incerc sa ma motivez ca e si maine o zi. o zi in care le voi putea repara pe toate.

    iar tu nu ai nici o vina ca esti bolnava. eu cred ca Sofia practica un mecanism de aparare firesc avand in vedere ca mami e bolnava. poate de aia nu ti se pare tie pasionala, cand de fapt ar putea fi rezerva cauzata de teama.

    uite, io te iubesc cu pasiune. :-)

    RăspundețiȘtergere
  13. ba eu cred ca Sofia te iubeste imens de mult, insa e foarte speriata de treaba asta cu boala, nu stie cum s-o ia si, ca mecanism de aparare, face asa. foarte exagerat spus, "nu e aici cu mine mereu, foarte bine, nici eu n-am nevoie de ea", pot sa-l iubesc pe tata.
    si mai cred ca se asteapta de la tine ca tu sa STII sigur cat de mult te iubeste ea.
    Anca

    RăspundețiȘtergere