14 noiembrie 2013

Ioan Bănescu. Întotdeauna în noiembrie

Noiembrie e parcă luna din an care adună cea mai multă emoție, fie ea dulce sau amară.
Poate e și clima de vină, zile calde, minunate alternate cu ceață și ploaie, dar toate cumva foarte intense, care acutizează orice trăire.
Noiembrie e luna în care am descoperit în urmă cu mulți ani iubirea, apoi, mai recent, a fost cea în care am murit și am înviat, anul următor a fost  luna în care am urmat cele mai mai grele tratamente, peste încă un an a fost luna în care am scris pentru Bibi, iar în 2012 a fost luna în care am trecut în altă etapă a vieții mele, cea cu analizele perfecte. Luna noiembrie e luna sângelui fierbinte lipsă și celui înghețat în pungă totodată, e luna cu tranfuzii, perfuzii, chiomioterapii și steroizi și puncții de măduvă pe viu și e luna în care se hotărăsc operațiile, transplanturile și în care se iau decizii pentru viață.

În 2013, noiembrie mi l-a descoperit pe Ioan.
Ioan are 15 ani și luptă cu limfomul Hodgkin la Viena. Adică Ioan are cancer.
În afară de asta, pe Ioan îl simt foarte apropiat pentru că este muzician. E de-al meu, dar aș fi vrut să fie de-al meu numai pe partea muzicală.
Ioan are jumătate din vârsta mea când m-am îmbolnăvit, dar luptă de parcă toată înțelepciunea lumii s-ar fi adunat în sufletul sau.
Dacă nu știați, starea de rău de la o boală de sânge este foarte specială.
Nu seamănă cu nimic altceva, nu doare, nu se vede.
În schimb, e ca o gaură neagră care trage într-un hău de nedescris. De parcă fiecare celulă participă la un vârtej propriu, amplificat de fiecare nouă doză de citostatice sau Rituximab (MabThera). Apoi urmează un tumult interior și extrem nervos când se mai adaugă și dexametazona (cortizonul) în perfuzie.
Toate implică o oboseală și o deznădejde incontrolabile.
Iar acest copil, în loc să se plângă, și-a luat chitara și a studiat. În aceste condiții descrise mai sus. Ioan a exersat, cântat, participat cu mare succes la concursuri și a luat numai note de 10, fiind grav, foarte foarte grav bolnav. Efortul său nu poate fi cuantificat, nici în bani, nici în sentimente, nici în recunoștință. Este pur și simplu extraordinar și pentru cei mai mulți dintre oameni irealizabil.

Ioan cel special se poate face bine. Cu o condiție: să aiba cu ce plăti tratamentele acestea chinuitoare.
Îi lipsesc 50000 de euro pentru transplant, procedură care are o rată imensă de succes, și care se face uzual la spitalul sf Anna din Viena.
Conturile în care se poate dona orice suma pentru viața lui Ioan sunt:
ING Bank - Titular cont: ISTRATE ANI ROXANA
cont EURO: RO71INGB0000999903912419 SWIFT INGBROBU (donațiile din UE sunt libere de comision!)
cont LEI : RO61INGB0000999902012272


LE. Intre 16-22 noiembrie (pana la ora 24), SMS la 8848 , 2 EURO pt Ioan!
 

Despre Ioan Bănescu s-a făcut un reportaj pe care îl puteți urmări aici.
http://www.antena3.ro/romania/sinteza-zilei-un-copil-genial-se-lupta-cu-o-boala-crunta-si-are-nevoie-de-ajutorul-tau-234657.html

La cei 15 ani ai lui, acest băiat însumează tot ce cred eu că e mai important în viață: curajul, muzica și optimismul. Știu că se va însănătoși, 50000 e o sumă mare, dar și noi suntem mulți.
Așa ca, please share and donate!





4 comentarii:

  1. Sabina, am pus link pe FB fara sa-ti cer voie!! il sterg daca nu am facut bine....Mihaela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te rog sa nu il stergi, ba sa sa rogi sa fie impartit, sa vada cat mai multa lume si sa se stranga repede repede banii pentru Ioan. Multumesc mult ca l-ai pus pe FB!

      Ștergere
  2. Au si un cont de paypal unde se pot face donatii?

    RăspundețiȘtergere