28 noiembrie 2013

si totusi..Mama sociala

Scurt, pe puncte, ca nu e vreme.

 Pe frontul Sofia treaba merge bine, in afara de niste probleme la mate care ma depasesc, oricat iubesc eu matematica. Clasa de performanta a vrut, clasa de performanta are. Sigur ca de multe ori la ea 2X3= 5, dar chestiile alea infioratoare le face foarte bine. Cred si eu, la un miliard si jumatate de pagini de teme pe zi. Nu stiu cand au unii colegi timp sa mai faca si suplimentar, probabil in ce ramane dupa teme, dar ea e foarte eficienta si nu cedeaza niciun milimetru din timpul ei de joaca :))

La Ghe insa sunt ramasa in urma. Fiecare dimineata ma prinde pe picior gresit: mereu se iveste un amanunt neprevazut care ma face sa regret ca nu mi-am calculat bine timpul. Cel mai greu e incheiatul a o tona de nasturi, camasa, vesta samd in timp ce suavul si delicatul meu fuge in toate directiile mai rau ca un bebelus, ca pe ala cat de cat il mai pacalesti cu ceva, abia acum inteleg de ce aveau domnii valet pe vremuri (mie mi se parea ca e un moft, normal ca doamnele tre sa aiba camerista, numa dupa ce scoti totul din dulap si nu ai NIMIC de imbracat  esti epuizata :D, daramite sa mai pui si ceva pe tine, dar domnii?)

Apoi e noul dans printre noile mame, noile reguli, noile cheltuieli, noile fise, mai uita sa-mi zica de o sedinta, mai uita doamna sa-i scrie in caiet, iar am inima-n gat cand trebuie sa dau un telefon „Mater-antitelefonicus”  si am  momente in care ma simt complet pe dinafara si incompetenta.

ieri a fost un astfel de moment, care mi-a trecut miraculos cand, facand totusi efortul de a da telefon la cea mai constiincioasa mama, am intrebat-o si de o mica tema si am aflat ca habar nu are, pt ca copilul ei le face la „After”.

M-am calmat brusc si mi-am dat seama ca asa zapacita si aiuristica fata de cum vad eu ca ar trebui sa fie o mama ideala, macar stiam care e tema la mate :D si ca are o tema la romana, si ce fise a facut si ce fise nu a facut .

Si mi-am dat seama ca nu poti controla totul, cumva toti trebuie sa se organizeze, cine lucreaza zi lumina are controlul finantelor necesare,  da nu mai stie tot timpul temele, cine e mai artista asa :)  stie temele da se ingrozeste la ideea de sedinta si telefoane samd. E ok sa nu fii perfect. Mai ales daca dorinta de perfectiune te duce la deznadejde, ca pe mine.

Acuma , am totusi o problema foarte mare pe care mama sociala Sabina o pune la vedere:
Spiderman cu lansator de rachete, sau ceva de genu asta, trebuie neaparat neaparat, unde gasesc?

In incheiere nu mai am nimic de adaugat :)

2 comentarii:

  1. Buna Sabina,

    imi permit sa iti recomand noriel; nu am nici o legatura cu magazinul, doar ca al meu junior e si el mare fan spiderman. CHiar este o reducere faina pentru lansatorul de proiectile; este si lansator de pinza dar e mai scump

    Cu drag
    Martha

    RăspundețiȘtergere