16 august 2010

:((

Sub Boc totul face Poc.
Bebelusii aia prematuri au murit, inca 8 sunt in stare extrem de grava, iar ministrul tine telefonul inchis.
Cat de nesmitit poti sa fii sa nu-ti dai demisia in secunda urmatoare?

Mi-e rusine de rusinea lor.
Adica mi-ar fi daca as crede vreo clipa ca au rusine.

17 comentarii:

  1. nu tine de Boc. Eu am fost internata acolo inainte de Boc si bebelusii prematuri erau lasati singuri in camera. Nu e de mirare ca nu era nimeni prin preajma. Iar despre cum arata maternitatea...Arata mai rau decit spitalele din tara (cel putin la nivel de 2008). Cred ca problema e mai strins legata de cel ce tine in mana spitalul si de oamenii care nu se implica, cei angajati permanent - adica personalul medical.

    Maria

    RăspundețiȘtergere
  2. din pacate, nimeni si nimic nu ii mai poate ajuta pe cei trei ingerasi care s-au ridicat la ceruri, sau pe ceilalti care se afla internati la alte spitale... trist.... crunta nepasare!
    Dumnezeu sa-i aiba in paza si sa le ocroteasca familiile indurerate.

    RăspundețiȘtergere
  3. stiu ca nu tine de boc.
    dar nu pricep atituninea ministrului, da declaratii e parca el e un erou si spune ca a fost un eveniment nereficit, cand el trebuia sa demisioneze in secunda urmatoare!

    e teribil ce spui cum bebelusii lasati singuri, dar eram convinsa ca asa a fost.

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt cu tine, e un mare nesimtit ca nu se cara nici acum.
    sper ca macar acum sa plateasca cineva pt ce s a intamplat, nu exista scuza ca nu e nimeni vinovat. sunt indolenti, nesimtiti, ignoranti, aroganti si vinovati toti care administreaza iar tragedia asta e ca un blestem.

    RăspundețiȘtergere
  5. o sa fie asistentele gasite vinovate si ala care a umblat la AC.
    E adevarat ca e inadmisibil ca nu erau in salon cu copiii, sunt f fvinovate....a ars 20 de minute mocnit inainte de facara mare:(((. dar asta nu scuza cinismul acestui animal care e ministrul.
    ma simt neputincioasa.
    oare ce putem face?

    RăspundețiȘtergere
  6. nimeni nu va raspunde cu nimic...toti vor fluiera a paguba si vor inchide ochii si gura celor interesati in a se face dreptate...

    Iar despre asistente si doftori...eu tot astept sa plece odata in anglia unde au atatea oferte...Nu mai pleaca?
    Cand era nicol cu stefan in maternitate, la cf2, alea nu stiau sa-si miste fundul decat la vederea unei bacnote de 10 lei..Alea de 5 erau interzise. Nu lasau pe nimeni a intre caci cica era carantina. Decat, fireste, dupa plata spagii. Dupa aceea puteai intra si cu cizmele pline de namol ca numa' erau interesate.
    jumate dintre ele erau pe fata bucuroase de felul acesta occidental de a da copilul dintr-a doua zi mamei sub ingrijire. Astfel scapau ele de un efort. Chit ca mama ar fi trebuit, dupa cezariana, sa-si si revina...
    Totul era nou si la punct pus acolo.Mai putin personalul, vechi si idiot. Mai apoi, cu cateva luni se stie ce s-a intamplat la cf2. Ca si noi, restul parintilor n-au avut decat de multumit Domnului ca n-au fost ei cei 'alesi'...:(
    Asa si-acum...

    RăspundețiȘtergere
  7. nici pe mine nu m-a ajutat vreo asistenta, ca eram la al doilea copi.Chita ca am facut cezaraina.
    iar in salonul unde m-au pus dupa operatie...
    le-am rugat sa arunce un pet gol de 2 litri.
    Mi-a indicat cu o mana baia si s-a carat.
    m-am ridicat din pat,(nemnacta, pt ca nu mi-au lasat sotul sa intre) am ajuns la baie si s-a rupt filmul.
    Ele vorbeau pe hol la cafeluta.

    Au strigat celalalte mame si au venit dupa mine si atunci am izbucnit in plans si le-am zis ca asa ceva e inadmisibil, ca daca nu-s in stare sa=si faca datoria, macar sa-mi lase barbatu sa stea cu mine.

    Iar acolo in sala aia mega smechera nicio asistenta nu supraveghea bebelusii. Au ars cu zile.

    Si nu poit sa le condamn pe ele in primul rand, pt ca ele sunt dezumanizate din cauza ca tot sistemul e putred.

    RăspundețiȘtergere
  8. hai, mai, sabina. toti suntem victimele sistemului. absolut toti. dar asta nu face scuzabil faptul ca acei bebelusi, TOTI cu probleme, stateau singuri. copii prematuri si dismaturi de care TU ai grija. daca esti victima nu trebuie sa ai grija!

    RăspundețiȘtergere
  9. unde am zis eu ca scuza? nu scuza cu nimic, alea sunt niste monstri, punct.
    Eu doar ziceam de ce au devenit monstri.

    RăspundețiȘtergere
  10. ...si chiar daca ar fi fost acolo, tot ar fi explodat. Nu mi se pare potrivit sa alunece intotdeauna discutiile inspre asistentele medicale, daca in acest caz chiar nu a fost vina lor in producerea exploziei.
    Adevarul e ca spitalele sunt ingrozitoare, invechite, cu instalatii electrice si de apa vechi si sarac intretinute, ca sunt mizerabile. Salariile sunt mici, personalul e putin, materialele aproape ca lipsesc. Posibil sa nu fie asta poza in Bucuresti, insa in Moldova eu intru zilnic in spitale si vad, simt si miros. Nu intotdeauna e vina personalului medical.

    RăspundețiȘtergere
  11. a ars mocnit 20 de minute. Nu a explodat nimic la inceput. S-a ars un contact in spatele unui dulapior de lemn.
    Asistenta ar fi simtit imediat.

    RăspundețiȘtergere
  12. nu era acolo unde trebuia sa fie!!! probabil fuma o tigara la o margine de culoar. sunt iresponsabile si indolente!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. pe langa nenorocirea in sine citesc efectiv socata ca un preot, mai multi preoti, nu reiese clar nu vor sa faca slujba de inmormantare ca bebelusii nu sunt botezati! jeez, in curand empatia o sa fie ceva absolut sefeu, intalnit doar la extraterestii! plus ca mintea refuza sa inteleaga povestile astea cu bebelusii la care nu ai acces care sunt tinuti sub cartela ca un prizonier in inchisoare, lasati de izbeliste :((

    RăspundețiȘtergere
  14. Bai, frate, citind ce scrie si Lena, ma intreb: ''pana unde??'' Asa o tragedie si afli si auzi tot felul de monstruozitati si enormitati. Oricum, daca trimisii pe pamant ai acestui Dzeu refuza sa inmormanteze cele mai neatinse suflete, inseamna ca nu e ''acel'' Dzeu. Nu cred ca Dzeul ''real'' nu-i va primi numai pt niste stalciti la minte!
    Si felul in care toti acopera rahatul, ca pisica, in care ni se repeta de 'jde mii de ori ce medici si personal senzational avem, da' nimeni nu spune cata spagile iau, cat de putrezi si dezumanizati sunt! Tremur scriind aici. Mama a fost operata la Giulesti, de maretul si ''profesionistul'' doctor PUIA! A spaguit 'mnealui fara rezerve, a facut o operatie de toata jena si n-a vizitat-o o data pe mama la salon, iar banii ii luase deja. Iar sotia lui, Dana Dogaru, vai, nu inceteaza sa-l aprecieze pe unde apare! Sila, scarba, dezgust, ...
    Dege, nu, nu au rusine. Pai, la ce se petrece in tara asta de 20 de ani, cate demisii firesti ai vazut?? Nu au nici decenta, nu au NIMIC din ce tine de normalitate!
    Ce sa facem...? Poate o guerilla d-asta internauta, cum au facut in 2004, sa-l urce pe Basescu la Cotroceni...? Scrii tu, scrie Bogdana, scrie lume, din ce in ce mai multa... Poate e o sansa. Dac-o mai fi vreuna, inainte de a ne cara, dracului, toti, unde-om vedea cu ochii!
    @toni: si eu tot la cf 2 am nascut. Unele erau mai ok, dar am asistat la o scena: una dintre fetele cu cezariana avea nevoie de un calmant, pe care si-l adusese de acasa, NB!! si astea nu voiau sa i-l faca, dupa ce i-au spart 4 vene, ca cica era ''prea agitata'' si ce se plange atata, ca un copil! Au facut-o sa planga de durere, iar pe mine sa tip la ele (ca tot n-aveam nici o nevoie de ele, slava Cerului!)
    M-am intins ca placinta, da' chiar imi vine sa urlu!

    RăspundețiȘtergere
  15. da mai, sunt siderata, nu stiu ce sa mai zic, cred ca toti suntem paralizati:(
    Ar trebui sa existe un prostest, de orice fel, eu nu incetez sa ma ingretosez de cisnismul astora.

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu cred ca ministrul ala e atat de nesimtit, incat are impresia ca tot ce se spune prin presa tine de razboiul lor politic, desi exista un precedent de demisie de onoare, Cioroianu
    Am putea face ceva, macar sa ne aratam nemultumirea

    RăspundețiȘtergere
  17. M-a frapat ca in conferinta de presa s-a declarat ceva de genul:"un scurt circuit se poate intampla oriune"...adica suntem toti in pericol sa sarim in aer.
    Ca sa nu mai vorbesc ca sunt socata sa aud ca prematurii sunt lasati singuri cu orele.Se poate intampla orice intr-o secunda cu un prematur....

    RăspundețiȘtergere