11 decembrie 2009

Frumusete

Orhideea de la Bogdana si Raluca.
A inflorit si-i merge super!
Dar ce fac mai departe? Deocamdata nu trebuie pusa in alt ghiveci, nu? E prima data cand reusesc sa ingrijesc o floare...., sunt de groaza stiu, da ma bucura imens ca a inflorit, nu ma satur sa ma uit la ea!
Astept sfaturile:)






6 comentarii:

  1. hahaha, daca reusesti cu Floarea, urmatorul pas e sa iti ei un pet cauta pe net cata apa ii trebuie, daca ii place la lumina sau nu, cum sa ii fertilizezi pamantul...o sa vezi ca nu e asa greu daca iti amintesti la timp de ea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumoasă e!!! Lasă, tu, nu-ţi face griji, ai tu grijă de chestii mai complicate (copiii, facultatea...), si n-o să ştii ce să faci cu o orhidee? :))

    Şi eu sunt o pacoste cu florile, şi la mine tot la o orhidee a înflorit, culmea!, al doilea an la rând! Iar eu uit de flori cu săptămânile!

    RăspundețiȘtergere
  3. Noroc cu voi ca ati primit orchidee:P
    Nu prea sint pretentioase, depinde ce fel ai, dar de obicei le place caldura, lumina si aerul mai umed.

    RăspundețiȘtergere
  4. E frumoasa floricica tare! Am primit si eu, in ignoranta mea biologica, una si a supravietuit 3 ani. Ii umpleam farfurioara cu apa la vreo doua saptamani. Nu-i place prea multa apa la radacini, asa ca asteptam sa se usuce fibra aia din ghiveci. Sa nu ajunga apa pe frunze sau unde se unesc frunzele cu tulpina. Inainte de a pieri i-am luat si ceva fertilizator special. Dar a venit mama in vizita si i-a facut un bine: a udat-o cu apa din belsug, de sus in jos si gata a fost. Sigur se poate si mai bine de atat, dar eu nu i-am facut altceva si era pretty happy...

    RăspundețiȘtergere
  5. sunt bogdana deghizata in UBi :)))
    deci sunt super fericita, las-o asa cum este. iti dau sfaturi mai multe dupa ce se ofileste. deocamdata enjoy it!

    si daca a inflorit, inseamna ca va iubiti, voi doua! mult!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai primul sfat e sa n-o lasi la indemana copiilor :D

    RăspundețiȘtergere