24 decembrie 2012

De la mine, pentru voi

Zilele astea se succed rapid, năvalnic aș spune. E primul Crăciun  în casa de la Bușteni care mă prinde sănătoasă, de aceea foarte ocupată, nu-mi ajunge ziua pentru câte aș vrea să fac, în primul rând sunt copiii, apoi compoziția de terminat, bucătaria :), plimbarea zilnică cât mai alertă, aș mai fi vrut să prind o oră de reluat studiul la pian, dar deocamdată am reușit niște anemice 25 de minute într-o zi , doar citire de partituri.

M-am uitat un pic în urmă, anul ăsta am scris aproape dublu pe blog față de anul trecut, tonul s-a schimbat radical, nu mă mai tem de ce simt, de fapt, nu mă mai tem de aproape nimic.

Mai sunt niște demoni care atacă din când în când, încă nu știu ce să fac cu ei, îmi dau seama că trebuie să am o perioadă de doliu, înca nu am avut-o, nu mi-am permis-o. Asta e singura mea teamă, că nu consum toate trairile negative ale ultimilor ani, mi-e frică să nu mă mint un pic, poate ar trebui ca atunci când nu sunt bine să nu mai lupt atât?  Să accept că armonia înseamnă și multe disonanțe și că uneori rezolvările vin mult mai târziu și mai neașteptat decît am crede?

Oricum ar fi, blogul meu, la care uneori am vrut să renunț, îmi este martor și sprijin și sunt fericită că pot avea încă deschiderea de a scrie. Câteodată mă simt foarte singură, acolo în vârful meu personal, alteori un singur cuvânt mai rece și plasat precis  poate să mă arunce în cele mai negre găuri care absorb tot ce am mai bun și frumos și lasă la suprafață doar îndoielile și tristetețea.
Blogul meu nu e o evadare în virtual, ci dimpotrivă, e o modalitate de pune în concret tot ce sunt. E felul meu de a mă ancora în realitate, cuvântul scris e deja mai mult decât a-și consuma niște stări visând frumos sau urât.

Faptul că sunt citită e un bonus neașteptat și nesperat. Am primit datorită jurnalului meu multă energie bună, mult dragoste și multe sentimente frumoase. Am primit și cadouri reale, ultimul dintre ele de la Lada cu Minuni, prin poștă, minunații fulgi albi croșetați, un reminder al faptului că ceea ce scriu eu în online despre alăptare, înca din 2003, nu a fost degeaba, m-am bucurat să aflu încă odată că cineva a reușit cu un pic de sprijin moral de la mine.


Simt nevoia să vă mulțumesc și eu  un pic mai concret, tuturor celor care mă citiți. Am s-o fac mai comod, dar din toată inima.
Am încărcat Oratoriul de Crăciun de Bach într-o interpretare de referință. Linkul va fi valabil două săptămâni începând de azi, așa că grăbiți-vă să îl descărcați.
Mi-ar face mare plăcere și să-mi lăsați aici un comentariu în care să-mi spuneți de ce citiți Armonii. Dar nu e obligatoriu.
Crăciun frumos, luminos și cald vă doresc!
Mă retrag la foile mele, de plăcintă și de portative.


14 comentarii:

  1. Multumesc pt dar, eu mi- l iau chiar acum. Te citesc nu doar fiindca imi esti prietena, ci pentru ca imi place franchetea, inteligenta, autoironia si delicatetea vorbelor tale. Te mai citesc si pt ca mi-e drag de tine si atat. Sa ai alaturi de dragii tai un Craciun tihnit, muzical, voios, asadar armonios! <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarbatori fericite si voua, Sabina, sa fiti linistiti si impacati!
    Eu te citesc fiindca-s curioasa din fire... vreau sa aflu, sa invat, sa incerc sa stiu.
    Multumesc pentru cadou, sunt singura acasa azi, o sa-mi fac o placere sa ascult in liniste.
    Lulu

    RăspundețiȘtergere
  3. Sarbatori fericite, linistite si tihnite alaturi de cei dragi, Sabina draga! Sa ai parte de un sir nesfarsit de Craciunuri cu sanatate, ca cel de acum!

    Te citesc pentru ca imi place cum gandesti, imi place ironia ta si, in primul rand, am o admiratie imensa pentru curajul cu care traiesti!

    Inca o data, iti doresc un Craciun fericit printre zapezile din Busteni~! Mi-e tare drag orasul ala ....

    RăspundețiȘtergere
  4. Sabina, te citesc pentru ca mi-esti draga, foarte draga. Virtual, am facut cunostinta cu tine de pe vremurile forumului desprecopii. Deci sa tot fie cam 10 ani de cand te stiu. Te citesc pentru ca esti o inspiratie pentru mine, pentru ca esti o luptatoare, pentru ca esti o femeie puternica si sensibila. Pentru ca ai un suflet curat si bun, pentru ca esti o mama minunata. Sarbatori fericite si multi pupici copiilor tai!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sarbatori Fericite Sabina, alaturi de dragii tai! Io te citesc din umbra dar cu acelasi mare drag...pentru ca am si eu gaurile mele negre...dar cand te citesc prin aripi!

    RăspundețiȘtergere
  6. multumesc din suflet penrtu asa ganduri frumoase, stiu ca nu sunt usor de exprimat
    Pun aici ce a scris Bogdana, pentru ca nu vreau sa se piarda si vreau sa ma mentin la inaltimea mea interioara cat mai constant.

    ”Eu te citesc pentru ca esti tu. Si e o mare binecuvantare orice cuvant al tau. Si inspiri si dai energie prin ceea ce scrii. ❤”

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc frumos pentru Bach! Eu te citesc de mult din umbra, si te citesc pentru ca indiferent cat de negre si triste sunt clipele, prin felul in care scrii si gandesti tu, soarele razbate mereu. Scrisul tau imi arata ca lumea si viata e frumoasa, si exista speranta. Multumesc din suflet!

    Sa ai parte de sarbatori frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sarbatori fericite, Sabina!

    Poate nu as fi citit blogul daca nu te-as fi cunoscut...
    Poate in iuresul zilnic as fi ratat randurile tale...
    Dar te stiu, am avut norocul sa te am alaturi in momente de cumpana, si citindu-te ma simt de parca ne-am vedea in fiecare saptamana.
    Sa fii sanatoasa si fructuoasa in compozitii!

    RăspundețiȘtergere
  9. Te citesc pentru ca te admir. Imi place de tine, pur si simplu :) Succes in tot ceea ce iti propui, si sarbatori linistite!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sarbatori fericite draga Sabina! Un an nou plin de tot ceea ce iti doresti! Fie ca gandurile bune sa-ti fie calauze mai departe!
    Eu te citesc mai din umbra, rareori intervin, citesc pentru ca imi place cum gandesti, pentru ca ma inspiri... :)

    cu drag,
    ana

    RăspundețiȘtergere
  11. Sabina draga, nu ne cunoastem personal, dar m-ai ajutat de atatea ori...
    De la randurile scrise pe DC despre alaptat, cand mi-ai dat curaj sa cred in ce simt (erai pe atunci singura sursa de informatii pertinente), pana la felul in care ai infruntat boala si viata. Esti un bulgare de energie, iar faptul ca acum esti bine, este pentru ca mai ai inca multe de spus si de facut.
    Iti doresc ani multi cu sanatate si impliniri. Sa te bucuri de familia ta si sa iti implinesti toate visele.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sabina, te citesc cam de un an de zile, pentru armonia si pentru liniștea pe care mi le dai :)
    Sărbători fericite!
    Andreia

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru a arunca o privire in sufletul unui artist :)
    Foarte inspirat cadoul, multumiri.

    RăspundețiȘtergere