4 mai 2009

Intrebare pentru gospodine ....

Si mai ales pentru negospodine.

Urmeaza sa decorez de la zero 2 bucatarii, cea de la munte si cea de la Bucuresti.
Ce ii trebuie unei femei in bucatarie?
Cum arata bucataria de vis?
Si nu vreau linkuri cu poze, ca am vazut un milion, ci niste pareri de la oameni normali la cap:D

16 comentarii:

  1. Pai!? Sa incepem cu un frigider, aragaz:))

    RăspundețiȘtergere
  2. LOL:))

    deci frigider, aragaz, da de care aragaz? electric sau cu gaz?CE fel de cuptor sa aiba? si tot felu din astea...sunt complet depasita de domeniul asta...:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Masina de spalat vase! :-)
    La aragaz eu as prefera sa fie combinat (sper ca se poate): cuptor electric si plita cu gaz.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am ales aragaz electric avand in vedere ca gatesc din an in paste. Masina de spalat e foarte utila. Recomand totul incorporat pentru putine batai de cap. Corpuri suspendate pentru a nu incarca spatiul. Bucataria de vis? Ce ii trebuie unei femei? Un barbat care stie si caruia ii face placere sa gateasca. Sau un bucatar ahaha. Gandeste-te bine la impartirea setarelor sa fie totul eficient, sa ai acces usor la ce ai nevoie. Cred ca nu e necesar sa-ti spun ca ai nevoie de masa si scaune desi poate tu vrei o canapea si fotolii.
    Eu nu inteleg totusi de ce nu ma angajezi fiindca ma pricep :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Trebuie sa intrebi de bucatarul care va gati in aceste bucatarii. Numai el (ea, haha) stie cel mai bine de ce are nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Claudia, da, masina de spalat vase obligatoriu:)

    Anca, tre sa ma consult cu sotu pt angajari, LOL, da vad ca da, te pricepi.
    Nati, ideea e ca barbatu-meu a zis ca se lasa de gatit in favoarea mea:D, am bagat-o pe maneca.........
    Deci am intereseaza si ce ustensile de baza sunt necesare, stiu ca oale si tigai:D, da de care? Si de unde? etc etcetc....

    RăspundețiȘtergere
  7. trimite si tu un plan la cineva :))) sa ti faca o schita de inceput

    RăspundețiȘtergere
  8. Cuptor electric recomand si daca se poate suspendat! Ca vei castiga enorm de mult spatiu. Si e mult mai usor de manevrat daca e la inaltimea ta. Exista un corp in care poti suspenda cuptoru' si deasupra lui microundele. Aragazul, de asemenea, il recomand separat de cuptor, incastrat in mobila. Dedesubt poti pune o gramada de chestii. Si arata si mai misto. Frigiderul e de la sine inteles ca trebuie sa fie mare ... cel putin la noi e mare, mare. Cel mai mare pe care l-am gasit e unu' de la Beko. Sa nu aiba vrajeli de-alea de facut gheata si mai stiu eu ce ca-s inutile si spatiul din interior este foarte mic. Nu-l poti folosi ca oamenii. Recomand insa unul cu water dispenser. E foarte util vara pe 40 de grade. In rest, oale si ulcele ... dupa pofta inimii. Ca marca recomand Franke. Sunt foarte bune!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ah, si masina de spalat vase! Neaparat!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Aoleu, se razbuna pe tine pentru ceva? :))) Ii plac riscurile se pare, de vrea sa se lase pe mina ta :))) glumesc
    Uite aici gasesti o multime de oale din cele mai faine, inclusiv profesioniste: http://pentrugatit.ro/
    Asta daca n-ai chef/timp sa umbli prin magazine. Dar insist totusi asupra ideii ca tot bucatarul stie ce ustensile/oale ii trebuie, pentru ca stie ce feluri de mincare gateste de obicei. Nu poti sa iei asa la plesneala, in ideea ca poate poate intr-o zi le voi folosi. De exemplu, am in debara, folosite f putin, oala sub presiune si un aparat de facut wafe. Amindoua le-am primit cadou, dar le folosesc destul de rar, ba chiar pot sa spun ca nu mi-ar lipsi daca nu le-as avea. Bine, oala inca mai e cum mai e, dar de wafe ce sa spun, da-le-ncolo, ca numai aducatoare de calorii sint. :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Maria M(scuze dar am uitat parola pe care o pusesem si acum trebuie sa-mi fac timp sa fac alt cont google)
    Deci, eu recomand aragazul electric cu plita ceramica.Nu stiu cum e cu consumul dar cu curatatul si gatitul e super.al meu e argintiu pe afara si negru la plita.Perfect din punctul meu de vedere.Neaparat cuptorul sa aiba telescoape la stativele alea pe care sta tava.Nu m-am ars niciodata la maini si pot foarte bine unge mancarea sau pune vin sau intors etc de cand cu sistemul asta de tragere a tavii.Al meu are si blocare a butoanelor.Asta pentru ca bebe abia asteapta o butonare.Are tavile lui super suficiente asa ca nu am cumparat in plus decat un vas de yena ,pentru cuptor.Hota mea se trage si porneste automat si cand o inchid se inchide automat.Foarte bine e si asta.Lumina deasupra aragazului este tot a hotei.
    Spatiul de deasupra eu l-am raftuit.
    In afara prizei in care este bagat frigi eu mai am doua prize acum in bucatarie si e foarte bine asa.Una langa aragaz unde pun tostiera de ex si una la bancul de gatit.
    Oala sub presiune eu o folosesc foarte mult, asta depinde intr-adevar de fiecare gospodina.Eu am doua oale sub presiune si practic tot ce nu intra in cuptor intra acolo.Nu gatesc nimic deschis si deci nu am nici o oala deschisa.
    Blender, mixer si tostiera pentru paine.Asta folosesc eu .Frigi. no frost neaparat - asta cred ca stii -eu am LIEBHERR de ex. si sunt super multumita.
    Am scris multicel deja, acum cred ca o sa fii ametita de atatea sfaturi .

    RăspundețiȘtergere
  12. wow, multumesc din suflet.
    Maria, si eu folosesc oala sub presiune, Nati, tu de ce nu folosesti? ce preferi in locul eu? Steamer-ul?

    Andreea, f misto prezinti problema cu acel cuptor ridicat:))
    Sa va marturisesc: de fapt...mie imi place sa fac de mancare! Nu imi iese mereu, da ma amuza daca am timp.
    Numai ca niciodata nu gasesc ce-mi trebuie, n-am destul loc sa toc/tai etc, sa pun in diverse vase, sa, sa ....de aia ma gandesc sa-mi fac o bucatarie cat mai ergonomica.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pai inseamna ca gatesti chestii prea complicate.
    Si vecina mea are cuptorul sus incastrat in mobila si este foarte multumita.

    RăspundețiȘtergere
  14. In bucatarie, o gospodina are nevoie in primul rand de o bucatareasa buna! :-))

    RăspundețiȘtergere
  15. A, suntem doi "anonimi" .Trebuie iar sa mi fac un cont clar dar nu sunt sigura ca imi ia tot MariaM.

    Sa ne pui neaparat o poza cu noile bucatarii.
    PS: Am fost ieri intr-o vizita si gazda avea in bucatarie un corp de mobila care de obicei se pune in bucatarii profesionale sa zic asa dar mie mi-a placut tare mult cum arata in bucataria ei.Era acel stativ pentru sticle de vin culcate.Cred ca il sti din poze dar ea il avea mai ingust si perfect incadrat in atmosfera bucatariei.De acolo a scos vinul pentru masa dar eu il remarcasem deja.Eu personal nu am loc insa daca as avea in mod sigur as pune.

    RăspundețiȘtergere
  16. "Ce ii trebuie unei femei in bucatarie": un barbat gol (poate cu un sortulet minuscul pe el), un cuptor cu microunde si un stoc de semi-preparate.
    :-D

    RăspundețiȘtergere