17 noiembrie 2009

De ce nu ma duc la vot?

Pentru ca sunt intr-un moment al vietii in care imi pasa cel mai mult de constiinta mea. Care-mi spune ca mi-e greata de toti candidatii.

15 comentarii:

  1. Lasă, mă, Sabina, că s-o găsi el unul care să voteze şi pentru tine :)))
    (Nu înţeleg de ce nu mergi să-ţi anulezi votul, dacă tot nu te-a convins nimeni)

    RăspundețiȘtergere
  2. pai pot sa fac asta de la busteni? adica sa ma inotrc la capitala pt atata lucru nu merita....

    RăspundețiȘtergere
  3. gand la gand:-) eu tocmai am scris de ce ma duc:-)))
    poti sa te inscrii pe lista provizorie (parca asa le zice) si sa-ti anulezi votul. insa eu tot sunt de parere ca trebuie sa votez. contra:D

    RăspundețiȘtergere
  4. papa, pai tie asa iti zice constiinta, deci asa trebuie sa faci!
    pup you.

    RăspundețiȘtergere
  5. mai, vorbesti de alegerile pt presedintie, nu? cum sa nu poti vota din busteni, ar fi culmea :) mergi acolo, ia copilul ,lasă-l să se joace cu stamplila şi gata :)

    RăspundețiȘtergere
  6. diana: foarte tare:)))rad cu lacrimi

    da sabina asa sa faci :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. aici votul este OBLIGATORIU. daca nu votezi, primesti amenda. cateva mii de dolari!
    du-te si da un vot anulabil. absenteismul ii propulseaza pe nemernici.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ha, ce mi-a mai placut cuvantul "greata"... Si da, sunt si eu de acord cu Diana si cu Irina, care este de acord cu Diana :D - eu asa am sa fac, asta in cazul in care nu o sa am ceva mai bun de facut (un Busteni, ceva...)

    P.S.- ce multe Aline p-aici ;))

    RăspundețiȘtergere
  9. Alina (downunder), mie mi se are asta un abuz....eu vreau sa libera sa decid daca votez sau nu, de ce nu pot sa ma situez in afara sistemului daca asa doresc?

    cat despre voteaza altu in locul tau...asat e posibil, normal, dar nu trebuie sa poernesc cu ganditul de la cele mai urate grozavii...ci din constiinta mea.

    Eu vreau sa pot fi libera sa nu votez.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi se pare ca intelegi gresit notiunea de vot. Omul pe care pui stampila nu trebuie sa te convinga decat in sensul de a ti se parea cea mai buna alegere din variantele disponibile. Nu trebuie sa te convinga total, sa-l sustii, sa crezi in el. Doar sa crezi ca e varianta mai buna. Ca atunci cand a fost Iliescu-Vadim si oamenii s-au dus sa voteze Iliescu. Cat despre "mi-e greata", candideaza tu daca nu-ti convine. Nu e ca si cum totul ar fi in mainile lor si tu ai fi o victima.

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim, eu nu ma consider in mainile lor. Eu vreau sa fiu in afara jocului, sa traiesc in lumea mea, care e aceeasi indiferent cine conduce.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ba mie mi se pare egoist sa alegi sa fii in alta lume. Daca esti o fiinta sociala si ai beneficii de pe urma sistemului, corect este sa platesti la schimb cu niste obligatii. Asta e democratia. Nu e un abuz, pentru ca legea respectiva a fost votata tot de catre reprezentatii poporului, in Parlament, caci aici chiar sunt reprezentativi. Iar poporul, daca doreste sa nu mai fie votul obligatoriu, are mijloace la indemana pentru a schimba acest lucru.
    Daca e doar o minoritate de Sabine-artiste :)) ... well, legea democratiei, se supune majoritatii, mi-e teama.
    Ori emigrezi intr-un stat in care nu e votul obligatoriu. :))

    RăspundețiȘtergere
  13. ce sa fac, mie nu- mi place sa fiu parte din niciun sistem:)
    Sunt de acord ca atunci cand ti se ofera ai obligatii...dar uite, platesc asigurari, sunt primita la spital, samd...dar astia...ce-mi dau mie astia? nimic. Viata mea e sabina artista se desfasoara identic si cu x si cu y la conducere....

    RăspundețiȘtergere