15 noiembrie 2009

Gripa, ministeru, scoala si muntele

Ieri la radio aud eu ca scoala fie-mii se inchide, ca au cazuri de AH1N1. Fericire mare, planuri de cum ma duc eu singura la Bucuresti,ca deh, fumee muncitoare, aoleu , ce facem cu alaptatu...las ca vedem, etc etc.
Ma apuc sa scormonesc netu, pe situl ministerului scrie ca doar la anumite clase se supenda orele. Evident, nu zice la care.
aici anuntul:
http://www.ms.ro/comunicate-de-presa.php?com=1847
remarcati claritatea, da?:

In urma confirmarii de cazuri cu gripa AH1N1 in colectivitati scolare in ultimele 24 ore si in functie de investigatiile epidemiologice care s-au realizat si vor continua, se va lua decizia suspendarii cursurilor scolare pentru 7 zile, din data de 19/11/2009 inclusiv, respectiv amanarea reluarii cursurilor pana la data de 20/11/2009, dupa cum urmeaza:

Adica de joi? cum vine asta?
Azi a mai aparut un anunt, cu data de 16. Boooon.

In continuare, dau telefon la invatatoare, sa aflu si eu pe concret care-i treaba. Surprize, surprize! Doamna nu stie nimic, n-a sunat-o niciun parinte. LOL. Conspiratie? Cum adica in scoala sunt cazuri (ca scrie la minister, scrie si pe Hotnews si realitatea) si cadrele didactice habar nu au??

In asteptarea lamuririlor ne-am decis sa mai stam o zi aici. Nu de alta, da nu risc acel 0.01 % sa ne intoarca acasa si noi sa mai petrecem o zi degeaba in infernul Bucurestilor.
Insa...ce sa spun, jenant. Nu mi-e frica de baubau...dar am pretentia de la autoritati sa prezinte lucurile in clar. ma rog, de dooj de ani speram asta.....

9 comentarii:

  1. e o intreaga panica cu gripa asta vad
    hum...parca ceva mai putina decit la noi totusi
    desi la noi, avind in vedere fragilitatea elevilor, decizia e ca sint suficiente trei cazuri pentru a inchide intreaga institutie...avem deja unul confirmat, si inca vreo citiva altii suspecti, asteptam rezultatele analizelor
    ca si tine, m-am surprins visind de vacante, daca tot e sa fim in carantina (nu, nu cu plecari, dar cu timp pentru noi..)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am dat telefon la secretariat, au un singur caz, s-au inchis doua clase pt ca cazul e la cei de dimineata, dar se suspenda cursurile si pentru cei de dupa amiaza.
    Acu nu stiu ce sa fac...sa mai ramanem aici? daca apar azi/maine 3 cazuri care sa duca inchiderea scolii...sau sa ne intoarcem?
    Singurul motiv real pt care m-as intoarce e sa nu ramana fata cu impresia ca scoala e "optionala". Acum nu conteaza, dar mai tarziu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Mare brambureala e in Romania cu gripa asta.Eu una nu cred ca se mai intampla prin alte parti asa ceva.Sa se inchida scoala si sa nu fie anuntati parintii aici nu se poate.Clar.Se stie.
    Acum eu as intelege poate ca in tara mea cea draga in care lucrurile merg cum merg se poate intampla asta insa sa nu fie anuntati nici macar invatatorii, este ceva ce sincer, imi depaseste clar granitele intelegerii de care pot da dovada.
    Acum, la obiect, eu daca as fi in locul tau, as tine copiii la munte in mod sigur toata perioada in care clasa Sofiei este inchisa.Este mult mai bine pentru ei.
    Daca insa la un moment dat se redeschid lectiile, eu una as duce-o la scoala imediat desi poate in scoala ar mai putea fi cazuri nedepistate(sa zicem) pentru ca in clasa intai orice pierdere se recupereaza greu.Din toate punctele de vedere.
    Acum, cum vei face tu sa afli care este exact situatia clasei, este inca un mister pentru mine daca legatura minister -profesor -parinte functioneaza asa cum a fost descrisa aici.

    RăspundețiȘtergere
  4. clasa ei nu e inchisa, dar e inca nesigura raspandirea in scoala.
    Decat sa ne trimita acasa, de pilda miercuri, am preferat sa ramanem aici.
    Invatatoarea era tare necajita ca nu a fost anuntata absolut deloc, abia azi dimineata a aflat cate ceva.
    Ministerul sanatatii nu comunica deloc bine cu scolile.
    Si inca ceva, foarte grav: nu s-a facut dezinfectie in toata scoala! Ci doar la clasa problema. In conditiile astea...fac eu cu ea clasa 1....

    RăspundețiȘtergere
  5. eu am o prietena care e corespondent Newsin pe Gr, fata stie si e obligata prin natura meseriei sa stie tot ce misca in oras. Se duce la Inspectorat (existau zvonuri de cazuri de gripa noua in scoli), il gaseste f greu pe inspectorul general, care neaga ca ar fi copii bolnavi in Gr. Fata insista, ii spune ca stie sigur ca la scoala X si Y sunt clase inchise si dezinfectate, domnul se fofileaza, spune ca asta nu cade pe treaba lui ci este in sarcina serviciului de epidemiologie sau cum s-o numi.
    Se duce la seful serviciului asta, de negasit, nici in persoana nici pe tel de serviciu, de care de altfel facuse rost cu greutate.
    Pana la urma da de urma lui prin niste relatii, pile, etc pe telefonul personal. Neaga si asta. Dupa mai multe insistente accepta ca sunt cazuri de gripa porcina la vreo 3 scoli si la 2 licee, dar o roaga frumos sa nu spuna mai departe fiindca asa i s-a trasat pe linie de partid de la "judet" ca dea bine Gr in poza. Nu cred ca nu comunica bine, cred ca nu vor sa comunice

    RăspundețiȘtergere
  6. aoleu...brrrr. Asta e nesimtire curata, sa nu se spuna.

    RăspundețiȘtergere
  7. La noi nu e nicio gripa :).
    Este, este, dar undeva de n-a auzit nici naiba de ea.
    Mi-au trimis astia acasa invitatie sa o vaccinez pe Keira si le-am zis: pas, moncher.
    Stai linistita Sabinut, sa vezi cum trece iarna, trece primavara si nu o sa mai auzim nimic de gripa asta.
    Pana atunci relaxati-va la munte daca puteti.

    RăspundețiȘtergere
  8. Lena, ce placut sa te citesc! va pup tare de tot!

    RăspundețiȘtergere
  9. si la noi s-au inchis scoli asta iarna. statul nostru a avut mii de cazuri, a fost nebunie si aici. cum a venit caldura, gata cu gripa.
    asta urmeaza si la voi. doar ca haosul e mai mare ca ... deh, e Romania. :)

    RăspundețiȘtergere