31 mai 2012

În pădure

Un text  și desen de Ada Sofia Ulubeanu, 9 ani și 8 luni. Poveste scrisă aseară, pentru ora de română.


Lüsy este o fetiță frumoasă, înaltă, de zece ani. Ea iubește natura și îi plac animalele, respectiv creaturile magice. Ea are un câine, Bruno, două pisici, Marie și Sely, un cal, Gesy, și o broască țestoasă pe nume Amadeus. Locuiește într-o vilă personalizată,  cu tot ce vă puteți închipui: un televizor cu toate canalele care funcționează la comanda vocală, tavanul din dormitor cu galaxia în 3D, o cameră în care poți înota și multe alte lucruri extraordinare. 
Însă  Lüsy tot nu e mulțumită. Ea își dorește să ajungă în Pădurea Minunilor, despre care a citit cu pasiune. Se spune că acolo se poate întâmpla orice: să te împrietenești cu unicornii, să devii sirenă, să călărești dragonii…
Dar nu poate intra decât cine are inima curată, și e născut în 2002 în luna septembrie, pe unsprezece, între orele 22:00 și 23:00, miercurea. Ce noroc pe ea! Era născută  în anul 2002 în luna septembrie, pe unsprezece, miercurea, la ora 22:04! Dar o parte era cam rea – nimeni nu știa unde se află Pădurea Minunilor, în afară de inorogul cu cornul de aur, stăpânul pădurii. Dar asta o enerva la culme, așa că se culcă.
Dar nu apucă să închidă bine un ochi, și Lüsy văzu…văzu el mai ciudat lucru din viața ei, și anume intrarea în Pădurea Minunilor. Era formată dintr-o pânză moale, delicată și transparentă. Lüsy păși spre ea, o atinse, și…minune! Mâna îi pătrunse în pânza care acum i se părea mai fină ca aerul. Păși prin ea și văzu minunata Pădure a Minunilor. Văzu mii de creaturi ciudate: unicorni, zâne, spiriduși, magiciene, sirene, dragoni, zodiile, anotimpurile, culorile.
Se împrieteni repede cu toate aceste creaturi și îl întâlni pe inorogul cu corn de aur, care îi spuse că intrarea în Pădurea Minunilor este peste tot, numai că apare doar atunci când ai inima deschisă și doar în ziua de unsprezece septembrie. Atunci își aminti: era ziua ei și împlinea unsprezece ani! Își ceru politicos la revedere  și plecă spre portal foarte grăbită.
Ieșise! Apoi, se duse jos, unde se auzeau râsete.
          În scurt timp începu petrecerea și plutea fericirea peste tot. Primi în dar doi pui de câine, Poodeli, pe care îi boteză Flufy și Galileo. Aceștia erau  adorabili. Dar tot pe atât de năzdrăvani. Lüsy era mai mult decât fericită. Era supraextramegafericită. Și mai mult, împlinise unsprezece ani , iar asta însemna că a trecut în clasa a a V-a, și nu mai trebuia să se trezească dimineața!
Plutea o atmosferă minunată.



13 comentarii:

  1. Superb! E un talent, are imaginatie. Parca e sora cu Silvia mea. Ar trebui sa traduc si eu din scrierile ei, poate ma delectez cu asta la vara sa uit de ale mele...insa Silvia nu e cu zane, e cu monstri si povesti de groaza :). Desi cu happy end.

    Mai vreau sa citesc de ale Sofiei!

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu pe ale Silviei! Au f f multe in comun, si desenul si scrisul. Abia astept sa le traduci!!

    RăspundețiȘtergere
  3. citesc cu uimire, gandindu-ma chiar si la scrierile fostilor mei elevi de acum zece ani, cum imaginatia copiilor nostri e atat de ancorata in prezent (cum de altfel e si normal sa fie). auzi, galaxie in 3d si televizor cu comanda vocala :). supraextramega povestea ta, Miss Sophie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi se pare grozav de frumos, de fapt, Sofia este grozavă :)
    Talent şi la desen, scris şi muzică în acelaşi timp nu-i de ici de colo. Şi astea doar cele ştiute de noi :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Intamplator tot aseara a avut de scris o povestioara scurta, de o pagina. Am tradus rapid pe blog...pe wordpress. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Abia astept si eu din astea, mai lungi si cursive. :) Ale mele deja le inventeaza, insa sunt mai degraba verbalizate, decat scrise (Maria mai incearca).
    Superb.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cunt mititele :) o sa le scrie, mai asteapta nitel :*
      BTW, Sofia nu lea spunea cand era mica. La ea totul e superextramegacerebral :)))

      Ștergere
  7. ia zi, ce a zis dna invatatoare? Neaparat sa mai scrie, T isi doreste continuarea :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Vai ce frumos! Tre s-o cunosc si io pe Sofi, musai!

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte frumos si plin de imaginie. Are ea un of asa insa, de toate incep cu "dar.." :))

    RăspundețiȘtergere