31 octombrie 2012

.... and Jazz it was

I'm in love. Big time.
Sa va povestesc un pic despre unul dintre personajele centrale ale serii.
Se numeste Bugge Wesseltoft si amicul Catalin Cretu l-a vazut la Garana . intr-un recital nebunesc , care nu s-a repetat aici, fiind doar invitatul unui cvartet. Cautati-l pe google, pt ca am o conexiune limitata, sa-mi amintesc sa iau Super Sim-ul ala odata.
A fost o seara de jazz european, uneori cam prea cuminte pentru creierul meu de muziciana educata, dar aflata in premiera intr-un club dedicat. (Sa nu uitam ca pe vremurile cand tineretul mergea la jazz, eu cresteam copii)
Insa au fost si momente de o intensitate teribila, Wesseltoft folosea, pe langa pian,  un iPad si un mixer, intotdeauna scapa spre zone mai fuzzy, mai la granita cu muzica contemporana, mi-as fi dorit sa continue pana dimineata.
Un alt moment culminant a fost duetul vibrafon-contrabas, iar niste melancolie de toamna au bagat toti 5 la un moment dat, numai buna pt doamne si domnisoare, pentru mine la limita dulceagului, dar totusi oamenii cantau cu mare, mare pasiune si renumele clubului Porgy&Bess nu e degeaba.
Acum am sa-l urmaresc cu constiinciozitate  pe Bugge, nebunul asta special, sper sa mai am ocazia sa il ascult.


Spre final, anunt cu oaresce ingrijorare ca Sturm und Drang-ul interior continua netulburat, unele  guri sustin ca ar fi de la luna plina in halou de curcubeu de pe cerul Vienei, sper sa am capul limpede  la panotat si sa nu pun pozele stramb. M-as inchide in casa sa compun daca n-as avea atata treaba.
Keep calm and support Sabina :)
 Noapte buna!
 Sau ,
Buna Dimineata, depinde cand cititi.

3 comentarii:

  1. la sase-zero-opt dimineata, deci stii deja ce-ti zic. eu n-am dormit deloc azi-noapte...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai femeie, nici eu.
      m-am trezit incontinuu. Toate gandurile ma cotropesc, ma simt ca intr-un montagne russe emotional si zici ca am 17 ani din nou..... parca am, fi surori de cruce (doh)

      Ștergere
    2. da, ce chestie! cam semanam :)))

      Ștergere