13 august 2013

Copiii si retelele de socializare

In care Sofia explica unei colege de ce nu e bine sa ai FB si Google plus.
 Cu mentiunea ca„ publica, mama, asta as spune oricarui copil”

Sofia are 10 ani si 11 luni. Si nu. nu-si face blog deocamdata. Guest post-urile ei sunt doar pe perioada vacantelor, cand are mai mult timp pentru pasiunile ei : sa scrie si sa deseneze.

„Sa iti zic de ce nu e bine sa ai facebook sau google+.
1.facebook te face sa crezi ca vorbesti cu cineva, cand de fapt stai in fata calculatorului si citesti ceva, scrii un raspuns,citesti ceva etc.
2. Pe facebook freci menta pe net.(stai degeaba)
3. Pe facebook sunt oameni care se dau drept colegii tai si tu intr-adevr crezi asta si nu ma lua cu: "pai eu stiu ca de fapt nu e asa si imi dau eu seama" ca toti zic asta; iar apoi te iau de la scoala si iti rup un picior ca sa te puna la cersit si sa impresionezi oamenii cu piciorul tau rupt sa iti taie o ureche, o trimit prin posta la parintii tai si le cer o suma imensa de bani daca te vor inapoi, sau te duc in o tara straina si te vand, sau iti iau organele si le vand in spitale etc. etc.
4. Facebook provoaca dependenta ceea ce e chiar foarte grav, deoarece vrei numai sa stai pe facebook si iti pierzi dorinta de joaca si ideile
5. S-a dovedit stiintific(virgula) ca facebook dauneaza grav inteligentei(fara suparare dar am observat ca de cand aveai facebook aveai note mai mici decat deobicei)
Toate astea se pun si la google+.”

9 comentarii:

 1. copil destept!!!!! bravo Sofia Ada

  RăspundețiȘtergere
 2. super tare Sofia. sunt de acord cu ea.
  Mihaela

  RăspundețiȘtergere
 3. Ii voi da si Agatei sa citeasca... n-are FB, nici Google+, dar isi cam doreste primul.

  RăspundețiȘtergere
 4. Drept la suflet mi-a mers argumentatia. Daca va fi cazul, o voi da fiului s-o citeasca. Acum are "doar" 9 ani si nicio dorinta de socializare virtuala, dar nu se stie niciodata.

  RăspundețiȘtergere
 5. pe mine ma bucura ca a tinut minte tot ce am discutat cu ea, ca de fiecare data imi spunea ca totusi ea nu e convinsa ca nu e bine FB....:D dupa care, la luni de zile, a scris scrisoarea pt colega.

  RăspundețiȘtergere
 6. Da, mie mi se pare ca e un copil conformist care crede tot ce i se spune si nu are idei proprii. Fara suparare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. asta este cea mai buna gluma despre Sofia pe care am auzit-o in viata mea :-)))

   Ștergere
 7. si Eva isi doreste pe FB. Crede ca se va imprieteni cu Mia si cu fratii Kratt:))

  RăspundețiȘtergere