24 septembrie 2009

Despre Scoala de poetica fotografica

Ca sa convingem populatia sa se inscrie la curs:)

Expozitia cursantilor de anul trecut la scoala foto:
http://www.fotopoetica.ro/?p=expozitie&e=Anul-2008

Expozitia Dobrogea, din iunie anul asta:

http://www.fotopoetica.ro/?p=expozitie&e=Dobrogea-2009

14 comentarii:

  1. stii de ceva similar pt copii? ma bate gandul sa-l dau pe D al meu la un curs de fotografie, ar fi foarte incantat

    RăspundețiȘtergere
  2. ileana, uite aici!!
    :

    http://www.fotopoetica.ro/?p=fotocopii

    Gyuri este GE-NI-al.
    !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. mersi. am intrat pe site, cursul este pt 2010. mai vedem pana atunci :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu m-am uitat cu mare interes la curs, am insa o nelamurire de incepator: ce inseamna "aparat de fotografiat, pe cat posibil (si) cu reglaje manuale" ? Semiprofesional ? Ai putea sa-mi dai un exemplu? Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  5. da, ideaș e sa ai slr pe film sau dslr.
    Exista si aparatele @bridge@ care au reglaje manuale, asta inseamna ca poti seta singur deschiderea diafragmei, timpul de expunere, sensibilitatea (iso), focusul, etc etc.
    Ca incurajare, la curs au venit persoane care nu pusesera mana pe aparat in viata lor si acuma scot fotografii foarte frumoase, si au venit si unii megainformati care , totusi, n-au prea evoluat....deci nu tine de tehnica :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc, o sa incerc sa procesez informatiile :)), adica sa caut aparatul potrivit. Cred ca ma voi califica pentru anul viitor, acum am gasit niste cursuri foarte interesante de pictura.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu lasa pe maine, anul viitor, ce poti face azi, anu asta. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Andrei, asa e. De la ideea asta pornisem, dar pt cursul de pictura as fi mai pregatita, am de toate. Pentru cel de fotografie ar trebui sa fac investitii mai mari. Bine, mi se pare mai valoros cel de fotografie, cel putin din recomandarile voastre si din ce am citit pe site.

    RăspundețiȘtergere
  9. frumoasa initiantiva,desi suna a scoala populara de arta, dar tot e bine ca exista, fotografiile m-au lasat insa "rece" , cam cum te lasa pe tine muzica usoara, vizavi de cea clasica.nu ca as avea un gust foarte pervers in fotografie neaparat (desi il am al naibii de ascutit) ci fiindca nu vor si pace asazisii profi de arta fotografica din tarisoara noastra draga sa iasa din tiparele optzeciste à la dinu lazar!degetica mamii, astea sunt poze de scoala populara de arta!ce pacat ca adevaratii artisti fotografi , dupa ce termina singura facultate de fotografie acreditata existenta la noi in tara in cadrul universitatii de la bucuresti, pleaca din tara!
    mai bine ar veni aici sa dea lectii ca li se simte acut lipsa si-i inlocuiesc "urechistii"(asta e similarul in muszica, nu)?!
    pacat, mare pacat!pana si pe copilul dus la o asemenea scoala il tampesti sa creada ca numai chipurile ridate, cainii cu umbre lungi pe strada si cate un portret siropos de luminos langa un wc sumbru sau o chiuveta sparta(wow, ce antiteza si cata poezie)inseamna fotografie!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nici eu nu cred in scoli de fotografie.
    Cred ca tehnica trebuie intr-adevar invatata (si e al naibii de mult si de greu), dar talentul nu-l are oricine.
    Ca in orice arta - ai nevoie de suflet care stie sa gaseasca o cale de expresie, nu doar de niste tipare pe care sa le urmezi si-apoi sa-ti scrii pe cartea de vizita "fotograf".

    Iubesc fotografia, dar sunt o amatoare. Clar. Desi am fost suprinsa, multe dintre fotografiile mele plac. Tocmai cele in care ochiul a fost extrem de indragostit de subiect.
    Probabil ca aceste imagini ale mele (luate cu o camera pro-sumer-ista, bridge cum zici tu, Sabina) ar fi desfintate in doi timpi si trei miscari de un profesionist.
    Doar ca pe mine nu ma intereseaza recunoasterea asta cu incarcatura de snobim. Si nici sa castig bani sau celebritate din fotografie.
    Si-atunci spun - imi place sa ma joc cu lumina si sunt incantata cand imi revad, la distanta in timp, unele dintre fotografii. Pentru ca toate au pentru mine emotia amintirii personale.
    Iar daca se mai bucura si alte cateva persoane pe langa mine, e tot ce-mi pot dori.
    Si sunt convinsa ca daca cei care poseda realul talent ar porni din aceasta perspectiva, a ochiului iubitor, si ar scapa de clisee, fotografiile lor ar fi inca mai formidabile. :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Ofelia, LOl, arata-mi o sg foto ala dinu lazar in expozitia asta si o mananc;))))
    De curiozitate, de atmosfera scolii si a taberelor isi leaga numele Petrut Calinescu, Nicu Ilfoveanu, Abel Szalontay, etc etc.

    Alina, scoala asta nu e o scoala care iti spune "fa asa", din fericire, ci se invata niste principii vizuale.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu ma refeream la propriu, Sabina, la propriu am si zis ca e nevoie de invatare (iar eu am un mare respect pt omul care m-a facut sa iubesc imaginea! :)).
    Ma refeream la scoli in sensul de curente, de stiluri copiate, de compozitie impusa etc etc.
    Sunt absolut convinsa ca Mraz nu face asta, dar majoritatea profilor de foto din Ro, din cate stiu eu, au tendinta asta, sa desfiinteze tot ce nu urmeaza "calea". Lor. :)
    E foarte mult demiurgianism in fotografia romaneasca, daca ma intelegi ... Dar sunt bineinteles si fotografi absolut si minunat de talentati si pe care ii apreciez mult.

    RăspundețiȘtergere
  13. ps Petrut mi-a fost coleg de facultate, stiu ca la orele de fotocompozitie cu Francisc noi toti eram undeva la nivelul subsol, iar el trei etaje deasupra, extraordinara viziune fotografica si talent la acest baiat! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. am intles, Alina, eu subliniam asa, pt conformitate:D
    Despre P...ce sa zic....emana talent:)))

    RăspundețiȘtergere