13 septembrie 2009

emotii

nu ca la examen, ci altfel.
mi se pare ca odata cu scoala o sa-i fie f greu sa pastreze inocenta conservata bine chiar si in anii de gradinita.
sper ca instinctul ei bun sa o faca dornica doar de cunoasterea cea frumoasa (acum a adormit citind povesti, din cartea roz, " cartea mov am terminat-o, mami!! )
Mi-e teama de contactul cu o realitate diferita Ii pare foarte bine ca merge la scoala, sper din toata inima sa nu fie dezamagita de anturaj. Sezizeaza cu acuratete orice urma de mitocanie si o doare rau....daca noua, adultilor, si ne e greu, dar unui copil hiper sensibil de 7 ani?
copii mici, probleme mici, copii mari, probleme mari.

9 comentarii:

  1. of, si mie mi-e groaza. la anul incepe si maria mea, asa incep aici, la 4 ani si-un pic, 5 ani. o sa fie printre cei mai mititei din anul pregatitor. si nu stiu cum i se va conserva inocenta si cum o sa-i fie ranita sau nu sensibilitatea ...
    iti tin pumnii sa va adaptati usor si cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Va fi bine, vei vedea ca ea se va descurca mai bine decat crezi tu acum si, in timp, vazand-o cum evolueaza in viata de scolar, te vei mai linsiti. Tin pumnii sa fie o adaptare usoara pentru toti!

    RăspundețiȘtergere
  3. N-as vrea sa nimeresc ca nuca in perete, dar nu pot sa ma abtin... iti impartasesc toate temerile legate de pierderea inocentei copiilor, odata ajuns pe bancile scolii... :(

    Azi dimineata am ramas afara, la intrarea cladirii unde lucrez, observand copiii ce se indreptau spre scoala (langa noi e o scoala generala cu "bune referinte")... ca in fiecare sezon, copii de ciclu gimnazial, opriti la poarta, fumandu-si cu sete tigara de dimineata... pustoaice de 12-14 ani, oxigenate, cu unghii false, machiate ca pentru nunta, cu haine mulate si scurte... si, printre ei, strecurandu-se copiii de clase primare, de mana cu parintii lor.

    Oricat de mult ne-am dori sa ne protejam copiii, nu-i putem feri de influenta negativa a colegilor, fie ei de clasa sau mai mari...

    Cred ca invatatoarea are, in clasele primare, un rol vital in a supraveghea copiii chiar si in pauze, de a-i feri de "piaza rea"...

    RăspundețiȘtergere
  4. Se poate sa-i feresti de influenta nefasta din jur, sau cel putin sa-i faci cit de cit imuni la ea. Spun asta, pentru ca am un exemplu, fata cea mare a matusii mele. Verisoara mea are 15 ani si invata la Scoala Centrala. N-am vazut pina acum o adolescenta mai iubitoare de carte, mai modesta si mai sirguincioasa la invatatura decit ea. Are ambitii mari, sa faca studii la Sorbona, si stiu ca va reusi.
    Sabina, multa bafta, e un prag important al vietii, sa-l treceti cu bine! Ma gindesc si eu cu groaza, dar noi mai avem un ragaz de 2 ani.

    RăspundețiȘtergere
  5. Alina, asta mi se pare si mie o mare provocare pentru profesori, sa gaseasca calea de comunicare cea mai lina cu fiecare elev in parte.

    Sorina, sa stii ca ai dreptate, pare f dornica sa se integreze, a zos ca are colegi foarte draguti:)
    Ce mai face Ch?

    Germina,sa fie! multumim!

    Carla, eu inca n-am vazut la scoala ei, dar am vazut in general ce povestesti tu acolo..brrrrr
    Acu e bine ca invata doar 1-4 dimineata, cat de cat....

    Nati, sper ca n-o considera tocilra colegii pe fetita asta, ca ar fi pacat!
    Si eu invatam f bine si ca arma impotriva categorisirilor le spuneam ca e mult mai cool sa fii in ordine cu scoala ;-))
    Le mai si chiuleam, e adevarat :D

    Papa, a fost bestial. Invatatoarea e f faina, o doamna mai in varsta, blanda si intelegatoare, dar totodata ferma, are un stil de a zambi cand propune un lucru ca n-o refuza nimeni:D Si se vede ca iubeste mult opiii, a venit la deschidere cu fata ei care a filmat, se uita cu drag la toti, altele erau niste cotofene intepate, brrrrrrrrrrr, aveau in cap culoare din aia roscat de menopauza, loL

    RăspundețiȘtergere
  6. Ch e bine, merci! De ieri a inceput si el clasa a doua si inca ii place la scoala, vad, a fost incantat, in ciuda problemutelor cu sistemul asta "opresiv" pentru temperamentul lui. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Sabina, cred ca nu indrazneste nimeni. Pe linga faptul ca e desteapta, verisoara mea arata fff bine.

    Citi colegi sint in clasa Sofiei? Scuze daca ai scris si mi-a scapat.

    RăspundețiȘtergere