11 noiembrie 2012

Si, mi chiamano Mimi

Ca sa vedeti la ce duce atata romantism si spirit neincorsetat.
 E a patra noapte in care nu pot sa dorm din cauza ca tusesc ingrozitor, cearcanele se adancesc , kg se topesc  si mi-e pur si simplu rusine sa ma intorc acasa la copii atat de bolnava. (hei, e doar o metafora :-))  )
 Cand m-a auzit  la telefon, sotul meu a incercat initial sa se tina tare , apoi  era cat pe-aci sa ne certam de la atatea sfaturi si indicatii ingrijorate, dar, in final , in urma sturm un drang-ului cunoscut,  a devenit empatic si m-a intrebat daca nu cumva imi doresc sa ma astepte in semi-intuneric, frig, zgomot de vant, lumanari si La Boema de Puccini rasunand. De fapt, da, chiar mi-ar placea mult un astfel de set-up:)
(ca sa explic un pic ”musicians internal joke ”, pe scurt,  eroina Boemei, Mimi, o romantica incurabila, cu sufletul plin de poezie, isi urmeaza iubirea vietii in cea mai lucie saracie,  tuseste ingrozitor si moare la final. Iar slabiciunea mea pentru Puccini a depasit deja granitele familiei)
Asemanarea cu Mimi continua cu  dragostea mea imensa pentru trandafiri, dar  se opreste din fericire aici, viata nu e un libret de opera.
A trai mereu la aceeasi intensitate nu e sanatos si nici nu e posibil. Din pacate, tumultul intern e ca un drog, odata ce trece, sufletul tanjeste dupa el si se zbate intre nostalgie si speranta, pana la momentul in care se inflacareaza din nou.
 Asadar, da, mi se spune Mimi, aici Angela Gheorghiu (right click, nu stiu de ce nu mai reusesc sa le pun direct in pagina)
http://www.youtube.com/watch?v=-4rsu11K3PY

LE. Aici intreaga opera cu Pavarotti si Ileana Cotrubas, fff frumos

si  impersonare moderna, palida, infrigurata si nitel distorsionata :))

7 comentarii:

  1. Sanatate multa, Sabinel :)
    Daca nu te faci bine repede, o sa ma apuc sa-ti spun glume interne de-alea IT-stilor, care nu-s la fel de delicate :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vaaai, J, deja mor de ras si m-apuca iarasi tusea:)) Mi-e dor de tine! hai sa ne vorbim saptamana viitoare sa stabilim o intalneala, ca nu se mai poate.

      Ștergere
    2. Exact la asta ma gandeam.. a trecut atata timp, nepermis de mult. Acuma ca vine iarna si ne adunam de pe drumuri, musai sa ne intalnim sa ne plangem de cat am slabit (de la atata calatorit, evident, off.... grea viata :)))
      Fa-te bine repede :*

      Ștergere
    3. stai ca tocmai am vb si mi-a mai zis una, mai spre IT asa :P, cica, ar trebui sa te angajeze la Staatsoper, nu pt voce, si pt veridicitatea rolului:))))))

      Ștergere
  2. LOL :))
    Pana la urma... Maria Callas a fost mai mult actrita decat soprana, si e cea mai faimoasa. Makes sense!

    RăspundețiȘtergere